Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Aidas Bubinas ir Vaidotas Žala šturmuos „Mototurizmo“ ralį

Penktą kartą vyksiančiame „Mototurizmo“ ralyje ambicingą tikslą iškovoti pergalę rodo tolimų kelionių motociklu entuziastas Aidas Bubinas ir ralio pilotas Vaidotas Žala.
Aidas Bubinas ir Vaidotas Žala
Aidas Bubinas ir Vaidotas Žala / Organizatorių nuotr.

Antrą kartą į bendrą komandą susibūrę motociklininkai turi rimtą argumentą įbauginti varžovus – pernai „Mototurizmo“ ralyje jie iškovojo antrą vietą. Tik šiemet pasistengti reikės gerokai stipriau – varžovų bus net 199. Pasiekus 200 dalyvių limitą registracija į renginį buvo sustabdyta.

 Tai yra pažintinis ralis, kuris suteikia mažiau adrenalino, nei tikros lenktynės, tačiau toli gražu, nuo to jos netampa mažiau patraukliomis.

„Dalyvavimas šiose varžybose, tai linksmas nuotykis. Tai yra pažintinis ralis, kuris suteikia mažiau adrenalino, nei tikros lenktynės, tačiau toli gražu, nuo to jos netampa mažiau patraukliomis.

Dalyvaudamas jose gauni kalną teigiamų emocijų, o per pusdienį tenka artimiau pažinti šalį, aplankyti mažiau žinomas vietoves, restauruotus kultūros paveldo objektus.“ – motociklininkus taip masinančio renginio subtilybes apibūdino Aidas Bubinas. 

Tokia pramoga ant motociklo balno jau antrus metus iš eilės pasodina ir dažniausiai prie ralio bolido vairo sutinkamą lenktynininką Vaidotą Žalą, kuriam veiksmas „Mototurizmo“ ralyje suteikia malonų adrenaliną.

„Tai yra vienas iš retesnių užsiėmimų, kai važiuodamas turi ne tik žiūrėti į kelią, bet ir galvoti. Laikas spaudžia, viską turi daryti greitai, galvoti greitai, o lėkti negali, mat važiuoji neuždarytais viešo naudojimo keliais“, – sakė V.Žala.

Organizatorių nuotr./Aidas Bubinas ir Vaidotas Žala
Organizatorių nuotr./Aidas Bubinas ir Vaidotas Žala

Nepaisant to, lenktynininkas V.Žala prisipažįsta į šias turistines lenktynes žvelgiantis kaip į galimybę „prapūsti galvą“.

„Aidas yra mūsų komandos vadovas ir strategas, man paskui jį teireikia spėti. Juk aš tik porą kartų per metus ant dviejų ratų persėdu, o jis ir gyvena ant motociklo.“ – atviravo Vaidotas. 

Aidas Bubinas, tuo tarpu, prieš startą nerodo jokių jaudulio požymių.

Konkurencija didelė, juk varžysis net 200 dalyvių.

„Mano tikslas yra gerai praleisti laiką su kompanionu, susitikti su senai matytais draugais motociklininkais, na, ir pagal galimybes užimti kuo geresnį rezultatą. Konkurencija didelė, juk varžysis net 200 dalyvių“, – teigė A.Bubinas.

Mažiau patirties su dviratėmis transporto priemonėmis turintis Vaidotas Žala visiškai pasitiki komandos stratego Aido sugebėjimais, ir šypsodamasis skelia, kad nori pasirodyti ne prasčiau nei pernai, taigi – laimėti.

„Važiuojant vienoje komandoje su tokiu vilku motociklų pasaulyje kaip Aidas Bubinas, antra vieta mūsų netenkina“ – nusijuokė V.Žala.

Organizatorių nuotr./Aidas Bubinas ir Vaidotas Žala
Organizatorių nuotr./Aidas Bubinas ir Vaidotas Žala

Taigi Aidas Bubinas komandoje bus atsakingas už teisingos strategijos dėliojimą, o Vaidotas Žala – už sportinio azarto palaikymą.

 „Mototurizmo“ ralio startas bus duotas jau šį šeštadienį 12 val. „Krasta Auto“ automobilių salone, Vilniuje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius