-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrasis BaTCC lenktynių etapas: įnirtinga Ernestos Globytės kova ir „Rotoma Racing“ triumfas

Sekmadienį praėjo antrasis Baltijos šalių automobilių žiedinių lenktynių čempionatas bei ilgųjų nuotolių lenktynių serijos etapas. Į Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasą grįžo ir žiedinių lenktynių pirmenybės bei Latvijos lenktynininkų mėgstamos „KUMHO Challange“ lenktynės. Panašu, kad būtent brolių latvių lenktynių serijos metu tik ir buvo išvengta incidentų: visose kitose lenktynėse netrūko nei įtampos, nei kovų ar avarijų.
BaTCC lenktynės Kačerginės „Nemuno žiede“
BaTCC lenktynės Kačerginės „Nemuno žiede“

Sekmadienio renginys prasidėjo ilgųjų nuotolių lenktynėmis. Starto tiesiojoje šį kartą buvo galima išvysti 18 ekipažų, tačiau trumpam: techniniai nesklandumai iškart pakoregavo „BY Racing“ ir „Alfaklubas Racing“ komandos planus bei strategijas. 

Po truputį lenktynėms įsibėgėjant, dalyvių vis mažėjo: su stipriais variklio gedimais susidūrė ir „Automanų“ komanda. Pagrindinė kova vyko sąrašo viršuje, kur dėl pirmos vietos tiek bendroje įskaitoje, tiek savo klasėje kovojo „Bauer Racing“ ir „Rotoma Racing“. Trečioje vietoje saugia persvara nuo konkurentų važiavo „Kaukas“, lenktynėse dalyvaujantys dyzeliniais degalais varomu „VW Golf“ automobiliu.

BaTCC lenktynės Kačerginės „Nemuno žiede“
BaTCC lenktynės Kačerginės „Nemuno žiede“

Po įnirtingos kovos visų lenktynių metu, absoliučioje įskaitoje ir savo klasėje vienvaldžiai buvo „Rotoma Racing“ komanda. Robertas Graudinis, likus vos porai ratų iki finišo, aplenkė „Bauer Racing“ komandos BMW, o dar patyrė lenktyninį incidentą su „Kaukas“ komandos „VW Golf“, tačiau sugebėjo finišą pasiekti antroje vietoje. 

Po ilgųjų nuotolių kovų trasoje, žiūrovai galėjo išvysi dar trijų serijų lenktynes. „KUMHO Challange“ lenktynėse, kuriose dalyvavo tik kaimynai latviai, triumfavo Janis Vankas, Gatis Drevinas ir Garijas Rozkainas. 

Po šių lenktynių trasoje buvo galima išvysti žiedinių lenktynių pirmenybes. Pirmosios lenktynės įvyko ganėtinai saugiai, tačiau antrųjų važiavimų metu lenktynės buvo stabdomos ir pradedamos iš naujo net du kartus: po starto tiesiosios pirmasis posūkis abu kartus dalyviams pasirodė tiesiog per siauras. 

BaTCC lenktynės Kačerginės „Nemuno žiede“
BaTCC lenktynės Kačerginės „Nemuno žiede“

Galiausiai dalyviai, startavę paskui saugos automobilį, po trijų ratų sėkmingai galėjo spustelti ir akceleratoriaus pedalą. Galingiausiųjų, „Open“ klasėje, triumfavo Arminas Kundrotavičius, vairavęs visiškai baltą BMW M3, Ernesta Globytė ir jos išskirtinis „Ginetta GT50“ automobilis bei Andrius Jasionauskas, iš toli atpažįstamu „BRUM BRUM Sport“ mėlynuoju BMW M3. 

„Baltic Open“ serijos lenktynių metu vyko įnirtinga kova. Tiesa, joje nedalyvavo iškart pirmąją vietą užsitikrinęs ir įgijęs didžiulę persvarą Dainius Matijošaitis su išvaizdą pakeitusiu „Renault Megane“. Antrą vietą užėmė Andrius Jasionauskas, trečia liko Ernesta Globytė, iki paskutinių trasos metrų kovojusi su ketvirtą vietą užėmusiu Ramūnu Čapkausku.

Kitas žiedinių lenktynių etapas vyks Estijos „Audru24 Ring“ trasoje, liepos pirmąjį savaitgalį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius