-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Audi RS 5 DTM“ parengti lenktynėms Hokenhaime

Gegužės 5 d. Hokenhaimo (Vokietija) lenktynių žiede įvyks 2013 metų DTM klasės pirmenybių atidarymo varžybos. Sezono uvertiūrai visos trys DTM klasėje startuojančios „Audi“ komandos pasiruošę kaip niekada gerai – surinktas puikus lenktynininkų kolektyvas, kurio patirties bagaže - 478 lenktynės, 34 pergalės etapuose ir 4 laimėtos pirmenybės. Šiais metais į trasą išriedės gerokai patobulinti „Audi RS 5“ automobiliai, kuriuose tarpsezonio metu inžinieriai pritaikė daug techninių inovacijų. „Audi Sport“ padalinio vadovybė tikisi, jog visi šie veiksniai taps ne tik rimtu iššūkiu varžovams, bet ir „Audi“ komandų pergalių garantu.
„Audi RS5 DTM“
„Audi RS5 DTM“ / „Audi“ nuotr.

Į Hokenhaimo trasą išriedės šios „Audi“ komandos: „Abt Sportsline“, „Phoenix“ ir „Rosberg“. Šiemet lenktynininkų ir aptarnaujančio personalo laukia 3 rimtos naujovės:

  • Oro pasipriešinimo sistema (DRS), suteikianti galimybę ant vairo esančio mygtuko paspaudimu reguliuoti galinio aerodinaminio sparno pakreipimo kampą. Ši sistema padeda lengviau pasivyti priekyje važiuojantį varžovų automobilį ir ypač naudinga jį lenkiant, nes suteikia nuo 5 iki 10 km/val. papildomo greičio.  
  • Kartu su partneriu – padangų gamybos bendrove „Hankook“ sukurti papildomi „greitesnių“ padangų komplektai leidžia tam tikrą ratų skaičių važiuoti didesniu, nei įprastų lenktyninių padangų vidurkiui, greičiu. Nors „greitų“ ratų skaičius ribotas, sunkiai prognozuojamas ir stipriai sutrumpina ir taip neilgą lenktyninių padangų tarnavimo trukmę, komandos strategams tai yra papildomas taktinis įrankis ir galimas pranašumas prieš varžovus.
  • Labiau įtemptas lenktynių grafikas, apribojantis mechanikų darbo trukmę. Nuo šiol prieš kvalifikacines lenktynes atliekamiems techniniams bandomiesiems važiavimams automobilių derinimui skiriama tik 90 minučių. Tai yra ribojantis veiksnys, tačiau visos 3 „Audi“ komandos turi bendrą daugiau kaip 450 DTM lenktynių patirtį, padedėsiančią lengviau pergyventi šį reglamento sugriežtinimą. 

Komandų sudėtys suformuotos iš ambicingų pradedančiųjų ir patyrusių lenktynininkų. Sportininkų amžiaus vidurkis - 28 metai.

Hokenhaime žiūrovų laukia kai kas ir neįprasto. Jauniausias „Audi“ lenktynininkų kolektyvo narys Adrienas Tambay vilkės neseniai pasirodžiusį filmą „Iron Man 3“ reprezentuojančiu kostiumu ir važiuos „geležinio žmogaus“ spalvomis dekoruotu „Audi RS 5 DTM“. Tokiu automobiliu filme važinėjo „geležinio žmogaus“ priešininkas – piktasis superherojus.  Filmo „Iron Man 3“ stilistikos kostiumus vilkės ir šio lenktynininko mechanikų kolektyvas, tokia pat stilistika bus dekoruotas ir šio lenktynininko techninio aptarnavimo boksas, laikinai priminsiantis superherojaus būstinę.

Ši neįprasta akcija – tai „Audi“ ir „Dysney Studios“ bendros reklaminės kampanijos dalis. Filmo „Iron Man 3“ premjera Vokietijoje numatyta gegužės 1 dienai, t.y., kaip tik prieš savaitgalio lenktynes Hokenhaimo žiede.

Kaip įprasta, kvalifikaciniai važiavimai vyks gegužės 4 d., šeštadienio popietę, o lenktynės – sekmadienį, gegužės 5 d. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius