-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Autoplius 300 lakes rally“ nugalėtojas – Vytautas Švedas

Intriga ir gražūs vaizdai – dalykai, atvedantys žiūrovus į ralio trasas stebėti varžybų. Ketvirtame „Autoplius 300 lakes rally“ nei to, nei to netrūko. Didžiausiame ralyje vasarą Lietuvoje susirinko dešimtys tūkstančių žiūrovų, stebėję įspūdingus sportininkų pasirodymus su dideliu intrigos prieskoniu.
„Autoplius 300 lakes rally“ akimirka
„Autoplius 300 lakes rally“ akimirka / Andriaus Lauciaus nuotr.

Pirmą dieną ralyje laimėjo Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas, tačiau kiti ekipažai lipo lyderiams ant kulnų. Rusai Aleksejus Lukyanukas ir Aleksejus Arnautovas atsiliko sekundėmis ar net jos dalimis, o dviems pirmaujantiems į nugarą kvėpavo kitų greitų sportininkų būrys – nuo Dominyko Butvilo iki Deivido Jociaus.

Po septinto greičio ruožo lyderis pasikeitė – panaikinęs iki tol buvusį 0,1 sek. V.Švedo pranašumą, į priekį išsiveržė A.Lukyanukas. „Išsiveržė į priekį“ šiuo atveju galima dėti į kabutes. Po septinto GR abu lyderius skyrė 0,03 sek.

Tačiau vienuoliktame GR viskas apsivertė aukštyn kojomis. Ypač – A.Lukyanukui, kurio „Mitsubishi Lancer Evo X“ tikrąja to žodžio prasme apvirto aukštyn kojomis. Daug kartų. Vairuotojas bei šturmanas nebuvo sužeisti, tačiau ralis buvusiems lyderiams – baigtas.

Likusiuose greičio ruožuose virė kova tarp lietuvių ir latvių. Pirmas visąlaik važiavo V.Švedas, tačiau nuo jo nedideliu atstumu atsilikinėjo D.Butvilas, o prie pat šio prilipęs laikėsi latvis Janis Vorobjovas.

Dar prieš ralį buvo prognozuojama, kad nugalėtojas spręsis priešpaskutiniame, ilgiausiame GR – dvyliktame, kurio ilgis daugiau nei 30 km. Tai – vienas ilgiausių greičio ruožų Baltijos šalių ralių istorijoje. Prognozės pasitvirtino – greičio ruožas ilgas ir kupinas posūkių, šturmanai retai turėjo progą nukelti akis nuo stenogramo. Šis greičio ruožas prasidėjo tradiciniu šio ralio Stelmužės ruožu, o vėliau tęsėsi žvyrkeliais Latvijoje. Simbolinę Lietuvos ir Latvijos sieną žymėjo dirbtinis tramplynas, prie kurio būriavosi šimtai žiūrovų.

Greičiausias 12-ame GR buvo V.Švedas, penkiomis sekundėmis aplenkęs D.Butvilą – tai įtvirtino jo pergalę. Po GR jis pirmavo 15 sek., o tokį atstumą panaikinti paskutiniame GR Zaraso salos stadioneyra praktiškai neįmanoma.

Važiavimai stadione tai patvirtino – V.Švedas ir D.Butvilas parodė beveik identiškus laikus, tad kaunietis švenčia dar vieną pergalę ralyje Zarasų apylinkėse.

VIDEO: Trumpas interviu su V.Švedu prieš GR13
VIDEO: Įsimintiniausi ralio momentai

 

VIDEO: Šuoliai per tramplyną 10 GR

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius