-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ IV etapo trasa atitinka „Pro“ lygos dalyvių norus

„Driftas“ – vis dar sparčiausiai auganti automobilių sporto šaka pasaulyje. Ne išimtis ir Lietuva – kaip ant mielių auga dalyvių skaičius, konstruojama vis konkurencingesnė technika, vyksta net keletas čempionatų, tarptautinių varžybų serijų etapų ir visas šis augimas neatsiejamas nuo vienos vietos – Kačerginės „Nemuno žiedo“. Būtent ten rugpjūčio 17 dieną susitiks stipriausi Lietuvos „drifto“ meistrai, būtent ten įvyks „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ IV etapas.
„TEAM EEDC“
Mantas Kulvinskas / Giedriaus Matulaičio nuotr.

Kačerginės „Nemuno žiedas“ – natūralus pasirinkimas varžyboms. Juk tai vienintelė uždara, specialiai lenktynėms paskirta erdvė Lietuvoje. Nors ir suprojektuotas dar sovietmečiu, kaip ir „Bikernieki“ kompleksas Rygoje, „Žiedas“ savo užantyje turėjo keletą posūkių užprogramuotų dūmų ir padangų deginimo mylėtojams.

Vienas iš jų – legenda laikomas „Ąžuolo“ posūkis, kuris ir taps kito savaitgalio renginio namais. Dėl savo sudėtingumo, surinktų aukų skaičiaus ir patogumo matyti didesnę dalį trasos šis vingis yra itin mėgstamas tiek žiedinių, tiek ir „drifto“ varžybų žiūrovų ir dalyvių. Pirmą kartą išbandytas dar šoniniam slydimui gūdžiais 2007 metais, šiemet ši vieta taip pat nebuvo pamiršta.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Drifter.lt“ komandos garažas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Drifter.lt“ komandos garažas

Keturi trasos vingiai, važiavimas į kalną, sulėtėjimas trasai įpusėjus – tai nėra tai, ką įpratę matyti Lietuvos šoninio slydimo fanai. Profesionalus šoninis slydimas pagaliau traukiasi iš stovėjimo aikštelių, taip leisdamas dalyviams ne tik į trasą išleisti pasiganyti visą aibę arklio galių, bet ir verčiant juos išmokti važiuoti itin greitai, tiksliai ir tuo pačiu įspūdingai. To nori dalyviai, tas patinka žiūrovams, tą gali technika – progresas neišvengiamas.

Apie artėjančio etapo konfigūraciją pakalbintas vienas iš didžiausią patirtį „drifte“ turinčių teisėjų Mantas Kuzmarskis pasakoja, jog ši konfigūracija šoninio slydimo kronikose sukasi nuo pačių pirmų, tada dar „Driftingo čempionato“ varžybų. Tuomet tik vos keletas itin stiprių ir talentingų dalyvių „Kova 1“ varžybose gebėjo sujungti ir „driftinti“ visą trasos ilgį, tarp jų ir Andrius Miciūnas, kuris kitą sekmadienį taip pat užims teisėjo kėdę.  

Organizatorių nuotr./Šoninio slydimo varžybos Alytuje
Organizatorių nuotr./Šoninio slydimo varžybos Alytuje

Šiemet įveikti šią trasą bus menka bėda bet kuriam iš „Pro“ dalyvių. Varžybų greitis ir sudėtingumas išaugęs dešimteriopai, technikos lygis bei dalyvių gebėjimai – taip pat, tad nenumaldomai artėjantis varžybų sekmadienis žada itin stiprius porinius važiavimus, kalnus dūmų, bei vieną kitą kartų dvikovą, kurios laukia ne vienas. 

Dalyvių registracija jau atidaryta ir ten matome jau didesnę dalį lietuviško šoninio slydimo veidų: puikiai Lietuvą šiemet užsienyje atstovaujant Mantą Kulvinską iš komandos „Mantinga“, abu NP TEAM komandos pilotus Tadą Adomaitį ir Povilą Lencevičių, pajūrio atstovus „Drift Devils“ ekipą, V8 agregatą savo „Nissan S14a“ variklio skyriuje slepiantį Ronaldą Ramošką  – visi jie kaip susitarę tvirtina, jog pagaliau gavo trasą, kurioje galės paspausti „iki dugno“ ir pasimėgauti greito ir meistriško „drifto“ teikiamais malonumais.

Renginio tvarkaraštis rugpjūčio 17 d. Kačerginės „Nemuno žiede“:
11:00 Atidaromas įėjimas žiūrovams
10:30 – 13:30 Treniruotės
13:40 – 14:20 Dalyvių susirinkimas
14:30 – 16:00 Kvalifikacija
16:10 – 16:25 Dalyvių susirinkimas
16:30 – 16:50 Dalyvių paradas ir pristatymas
17:00 – 18:30 Finalas: TOP16 poriniai važiavimai
18:30 Apdovanojimai

Bilietai parduodami renginio vietoje, kaina – 25 Lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius