-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bernie Ecclestone'as: Europoje greitai liks tik 5 F-1 lenktynės

Nors Europos žemyne šiemet vyko aštuonerios „Formulės-1“ lenktynės, artimiausiais metais jų sumažės iki penkerių, pareiškė sporto komercijos teisių valdytojas Bernie Ecclestone'as.
Bernie Ecclestone'as (centre)
Bernie Ecclestone'as (centre) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienas varžybų vadovų, duodamas interviu ispanų „Marca“, leido suprasti, kad į ekonominę krizę grimztantis Senasis žemynas negalės sau leisti išlaikyti tokio didelio etapų kiekio.

„Europa yra gera vieta turizmui, daugiau niekam. Su Europa viskas baigta“, – paaiškino B.Ecclestone'as, pridūręs, kad artimiausiu metu „Formulės-1“ lenktynės bus pradėtos rengti ir Pietų Afrikos Respublikoje bei Meksikoje.

Manoma, kad artimiausiu metu bus atsisakyta vieno etapo Ispanijoje – gali būti, kad varžybos nebevyks Valensijos gatvėmis. Kitas galimas variantas – šio miesto ir Barselonos dalybos teise rengti etapą, keičiantis kas antrus metus.

Neaiški ir etapo Vokietijoje padėtis – čia lenktynes rengiančios Hockenheimo ir Nurburgringo trasos neretai skundžiasi patiriamais nuostoliais.

Finansinių sunkumų kamuojami Belgijos GP organizatoriai, tuo tarpu, prognozuojama, ateityje dalysis teise rengti etapą su šiuo metu sporto užribyje esančiais prancūzais.

Į „Formulės-1“ pasaulį, tuo tarpu, jau 2013 m. turėtų įsiveržti Naujojo Džersio GP Jungtinėse Valstijose. 2014 m. čempionatą planuojama papildyti ir lenktynėmis Rusijos kurorte Sočyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius