-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Briatore nesutinka su bausme ir žada teisybės ieškoti teisme

Buvęs „Renault“ komandos vadovas Flavio Briatore liko priblokštas Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) pasaulio automobilių sporto tarybos (WMSC) sprendimu diskvalifikuoti jį iš FIA organizuojamų autosporto varžybų iki gyvos galvos ir svarsto galimybę apskųsti tokį sprendimą.
Pranešama, jog nepavykus sušvelninti jam skirtos bausmės F.Briatore gali ryštis įkurti alternatyvų „Formulei-1“ čempionatą
Pranešama, jog nepavykus sušvelninti jam skirtos bausmės F.Briatore gali ryštis įkurti alternatyvų „Formulei-1“ čempionatą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Priminsime, jog charizmatiškasis 59 metų italas tokios bausmės sulaukė pirmadienį už jo vaidmenį režisuojant skandalingąsias 2008 metų Singapūro lenktynes.

„Esu priblokštas“, – Gazzetta dello Sport prisipažino F.Briatore.

Niekada mestų kaltinimų nepripažinęs buvęs „Renault“ komandos vadovas, anot pranešimų Italijos žiniasklaidoje, ne tik planuoja teismuose įrodyti savo tiesą, tačiau žada iš FIA prisiteisti nemažą piniginę kompensaciją už šmeižtą.

F.Briatore skirta bausme šokiruotas liko ir vienas FIA WMSC tarybos narių – Ispanijos automobilių sporto federacijos vadovas Carlosas Gracia.

„Man atrodo, jog F.Briatore buvo nubaustas pernelyg griežtai. Nebuvo jokių dokumentų, įrodančių jo kaltę. Be to, jam nebuvo suteikta galimybė apsiginti“, – AS dienraščiui stebėjosi FIA WMSC tarybos narys.

F.Briatore diskvalifikacija iki gyvos galvos iš FIA organizuojamų automobilių sporto varžybų reiškia, jog italas nebegalės dirbti ir „Formulės-1“ lenktynininkų agentu, nors jo paslaugomis naudojosi tokie pilotai kaip Fernando Alonso, Markas Webberis ar Heikki Kovalainenas.

Pranešama, jog F.Briatore nepavykus sušvelninti skirtos bausmės ir kokiu nors būdu grįžti į „Formulę-1“, labiau verslininko nei komandos vadovo savybėmis pasižymintis italas gali ryžtis įkurti naują čempionatą, kuris konkuruotų su dabartinėmis „Formulės-1“ pirmenybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius