-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar viena „Volkswagen Castrol Cup“ taurė Roberto Kupčiko rankose

Šeštadienį iškovojusį pergalę pirmose „Volkswagen Castrol Cup“ lenktynėse Robertą Kupčiką sėkmė lydėjo ir antrose. Dėka ne itin geros kvalifikacijos iš septintos pozicijos startavęs Robertas gerai pajudėjo starto metu ir jau pirmame posūkyje įveikė du varžovus, tarp kurių buvo tautietis Jonas Gelžinis. Tuo tarpu iš pirmos vietos startavęs agresyvusis lenkas Janas Kisielius pats sau prisivirė košės – dėl falšstarto jis gavo pravažiavimo pro aptarnavimo zoną baudą ir nukrito į aštuntą vietą.
„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės
„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės / Organizatorių nuotr.

Kol kiti strigdavo už lėtesnių varžovų, Robertas Kupčikas kopė aukštyn. Sutaupęs daugiau ,,Push-to-Pass” paspaudimų (sistema, dešimčiai sekundžių padidinanti variklio galią 50 AG) greitasis lietuvis jau spaudė antroje vietoje važiavusį švedą Marcusą Fluchą. Šia situacija, kuomet bekovojančių konkurentų ratų laikai prastėja, pasinaudojo Jeffris Krugeris iš Pietų Afrikos Respublikos, kuris važiuodamas pirmas didino persvarą. 

Nors R. Kupčikas keletą kartų kėsinosi į švedo antrąją vietą, M. Fluchui pavyko apginti savo poziciją nuo lietuvio atakų iki finišo. R. Kupčikas finišavo trečias, 0,248 sekundės iškart už Marcuso Flucho. M. Fluchas kokioje pozicijoje pradėjo lenktynes, tokioje ir baigė - 2. Jeffris Krugeris startavęs iš trečios pozicijos starte aplenkęs M. Fluchą ir dėl Jano Kisieliaus baudos lengvai iškopęs į pirmą, išlaikė savo poziciją iki pat lenktynių galo.

Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės
Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės

,,Juta Racing” atstovas Jonas Gelžinis startavęs iš šeštos vietos dažnai keisdamasis pozicijomis su varžovais dovanojo žiūrovams įstabų reginį bei finišą pasiekė ketvirtas. Jono brolis Ignas Gelžinis taip pat buvo apsuptas varžovų - jis kirto finišo liniją tryliktas.

Finišavusi lyderių trijulė artimai kovoja ir dėl bendros įskaitos taškų. Po sėkmingo savaitgalio ,,Artas Racing” lenktynininkas Robertas Kupčikas ,,Volkswagen Castrol Cup” išlieka absoliučiu lyderiu su 220 taškų. Šios dienos lenktynėse kelis taškus iš Roberto atsikovojęs švedas Marcusas Fluchas nusileidžia 26 taškais (194 tšk.), o šiam ant kulnų lipa Pietų Afrikos Respublikos (192 taškai). Jonas Gelžinis po šio savaitgalio lenktynių iš penktosios vietos smuktelėjo į šeštą.

Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės
Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės

Iš savaitgalio metu vykusių įvairių lenktynių, ,,Volkswagen Castrol Cup” išsiskyrė sulaukiamu dėmesiu. Lenkų organizuojamos tarptautinės lenktynės susilaukia gausybės žiūrovų ir žiniasklaidos dėmesio, lenktynes aplanko daug Lenkijos šou žvaigdžių. Vienas iš dalyvių yra Jerzis Dudekas - žymusis Lenkijos futbolo rinktinės vartininkas.

Kitas „Volkswagen Castrol Cup” čempionato etapas vyks Čekijoje, „Autodrom Most” trasoje rugpjūčio 8-10 dienomis. Stengtis laimėti yra dėl ko - prizininkai gauna piniginius prizus, o čempionato nugalėtojui bus įteiktas naujutėlaitis „Volkswagen Golf” bei 30 000 eurų čekis finansuoti tolimesnei sportininko karjerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius