-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dominykas Butvilas itin sudėtingame Akropolio ralyje savo klasėje buvo antras

Šį savaitgalį Graikijoje vyko „Akropolio ralis“ – devintasis Europos ralio čempionato etapas. Nors lenktynininkams viso sezono metu teko susidurti su įvairiausiomis sąlygomis, tačiau šis ralis nustebino tiek pačius dalyvius, tiek ir ralio organizatorius – dėl itin sudėtingų oro sąlygų varžybos buvo gerokai sutrumpintos.
D.Butvilas Akropolio ralyje iškovojo antrą vietą
D.Butvilas Akropolio ralyje iškovojo antrą vietą / Komandos nuotr.

„Trasos buvo ypatingai slidžios. Jei susirašydami trasas dar džiaugiamės, kad gerokai palijo ir atsiskleidė slidžios atkarpos, tai jau varžybų metu tai mums nekėlė jokio džiugesio.

Buvo taip slidu, kad buvo neįmanoma važiuoti.

Pirmajame greičio ruože turėjome avariją. Perdaug automobilio neapgadinome, todėl galėjome tęsti lenktynes. Buvo taip slidu, kad buvo neįmanoma važiuoti. Viename posūkyje kitas prieš mus važiavęs ekipažas nuslydo nuo kelio, tačiau jie mūsų nestabdė, mes slydome ir nenorėdami atsitrenkti į juos, nulėkėme šalia jų. Buvo ir daugiau čia nuslydusių, tarp kurių ir itin greitas prancūzas R.Consani“, – prisimena D. Butvilas.

D.Butvilo nuotr./D.Butvilas prieš Akropolio ralį
D.Butvilo nuotr./D.Butvilas prieš Akropolio ralį

Antrą kartą važiuojant greičio ruožu sportininkams jau sekėsi kur kas geriau, nes lietus buvo aprimęs ir trasa buvo sausenė. Vis dėlto, pirmosios dienos greičio ruožai buvo sutrumpinti. Net ir greičiausi sportininkai kovojo su savo automobiliais, bandydami išlaikyti juos trasos trajektorijoje.

Antrąją dieną sportininkai turėjo įveikti dar 7 greičio ruožus, tačiau po 4 tos dienos greičio ruožų, varžybos buvo sustabdytos, nes sąlygos buvo per blogos ir organizatoriai nesiryžo rizikuoti ir leisti sportininkams startuoti. Todėl rezultatai po 6 ralio greičio ruožų buvo įskaityti kaip galutiniai ERC Akropolio ralio rezultatai.

Abi ralio dienas greičio ruožai buvo sutrumpinti beveik per pusę.

„Abi ralio dienas greičio ruožai buvo sutrumpinti beveik per pusę. Vis dėlto bendru pasirodymu esu patenkintas. Antrąją dieną rodėme gerą tempą. Nors tikiu, kad jei būtume važiavę likusius greičio ruožus, būčiau dar pabandęs kovoti dėl prarastų sekundžių pirmąją dieną ir varžytis dėl pirmosios vietos savo klasėje. Tačiau sportas tuo ir yra įdomus, kad jis nėra nuspėjamas. Teigiamai vertinu šio sezono Europos ralio čempionate pabaigą,“ – teigia „Subaru Poland Rally Team“ pilotas Dominykas Butvilas.

D.Butvilo nuotr./D.Butvilas prieš Akropolio ralį
D.Butvilo nuotr./D.Butvilas prieš Akropolio ralį

Šiame ralyje nugalėjęs K.Kajetanowicz užsitikrino ir 2015 metų čempiono titulą.

Dominykas Butvilas ERC2 klasėje užima 3-ąją čempionato vietą ir 7-ąją bendroje ERC įskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius