-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 08 /2014 03 09

Dominykas Butvilas: problemų neišvengėme, tačiau galutiniu rezultatu esu patenkintas

Ralio lenktynininkas Dominykas Butvilas Lenkijoje vykusiame pirmajame šios šalies ralio čempionato etape finišą pasiekė septintoje bendrosios įskaitos vietoje. Incidentų neišvengusiam tautiečiui pasigerinti savo poziciją sukliudė atšaukti du greičio ruožai.
Dominykas Butvilas „Rajd Arlamov“ ralyje
Dominykas Butvilas „Rajd Arlamov“ ralyje / „Subaru Poland Rally Team” nuotr.

Dominykas Butvilas nuo pat varžybų pradžios demonstravo stabilų tempą ir svyravo tarp penktosios ir šeštosios pozicijos. Pirmą ralio dieną po šešių greičio ruožų lietuvis buvo šeštas. Antroji diena sportininkui klostėsi kiek permainingiau.

Pilotas viename iš greičio ruožų padarė klaidą, po kurios ekipažui teko keisti prakirstą ratą. Vėliau duetas tikėjosi atsigriebti, tačiau jų planus sujaukė kito ekipažo avarija ir organizatorių sprendimas paskutinius du greičio ruožus atšaukti. Galiausiai Dominykas Butvilas užėmė septintąją vietą, nuo lyderio atsilikdamas 4 min. 17,9 sek. Ralio nugalėtojais tapo G.Grzybo ir D.Siatkowskio duetas su „Škoda Fabia S2000“.

„Paskutinių dviejų greičio ruožų nebuvo, nes dėl didelės avarijos teko sustabdyti ruožą. Turbūt organizatoriai negavo kito greitosios medicinos pagalbos automobilio, taigi, ralis baigėsi pakankamai netikėtai. Paskutiniame greičio ruože, kurį važiavome, neišvengiau problemų. Pačiame pirmame kilometre, viename iš posūkių užkabinau balą, kurioje, matyt, buvo aštraus asfalto kraštai – jie prapjovė padangą. Nusprendėme ją keisti ruože. Gerai paplušėjome – padangą pakeitėme per kiek daugiau nei dvi minutes. Tai kainavo vieną poziciją bendroje rikiuotėje. Taip jau gavosi, bet įgijome vertingos patirties“, – po ralio tvirtino Dominykas Butvilas.

„Subaru Poland Rally Team” nuotr./Dominykas Butvilas „Rajd Arlamov“ ralyje
„Subaru Poland Rally Team” nuotr./Dominykas Butvilas „Rajd Arlamov“ ralyje

Nepaisant vienos prarastos pozicijos ir finišo septintoje bendrosios įskaitos vietoje, Dominykas Butvilas savo rezultatu buvo patenkintas ir teigė, kad dar tik pratinasi prie naujovių, todėl maksimaliu tempu kol kas važiuoti nesiryžo.

„Per šį ralį labai daug ko išmokau ir dėl to jaučiuosi tikrai laimingas. Sąlygos buvo ypatingai sunkios. Tiesą sakant, kiekvieną kartą atvažiavus i Lenkiją manęs laukia kažkas ekstremalaus. ERC „Rajd Polski“ susidūrėme su liūtimis ir be galo klampiu purvu, „Rajd Barborka“ – sniegas ir taip pat labai slidus purvas. Na, ir „Rajd Arlamov“ – vėl taspats. Slidu“, – pasakojo pilotas.

„Subaru Poland Rally Team” nuotr./Dominykas Butvilas „Rajd Arlamov“ ralyje
„Subaru Poland Rally Team” nuotr./Dominykas Butvilas „Rajd Arlamov“ ralyje

Dominykas Butvilas tvirtino, kad kuo toliau, tuo geriau pavyksta susišnekėti su naujuoju šturmanu, tačiau ekipažas dar nedirba sklandžiausiu režimu. Verta paminėti, kad Dominyką Butvilą Lenkijoje palaikė ir buvęs jo šturmanas Renatas Vaitkevičius.

„Su šturmanu apsiprasti sekasi visai neblogai, nors nėra lengva. Visą laiką kovoju su tuo, idant išlaikyti mašiną kelyje, todėl girdėti stenogramą tuo pačiu metu tampa tikras iššūkis. Į ralį atvažiavo ir mano ilgametis šturmanas Renatas Vaitkevičius, kurio palaikymas čia man irgi tikrai reikalingas. Vertinant bendrą vaizdą galėčiau pasakyti, kad čia lygis labai aukštas. Pirmajame penketuke labai ankšta. Nauji „Ford Fiesta“ R5 ir S2000 yra visai kitos klasės automobiliai, kurie savo greičiu gali lygintis su kelerių metų senumo WRC mašinomis. Reikės dar geriau pažinti turimą automobilį „Subaru“ tam, kad galėčiau iš jo „išspausti“ viską“, – ralio savaitgalį apibendrino lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius