-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dramatiškose „MotoGP“ lenktynėse – antroji V.Rossi pergalė

„Phillip Island“ trasoje Australijoje vykusiose dramatiškose lenktynėse triumfavo Valentino Rossi. Tai antroji italo pergalė šių metų „MotoGP“ sezone.
Valentino Rossi
Valentino Rossi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Varžybas sėkmingai iš „pole“ pozicijos pradėjo čempiono titulą jau užsitikrinęs Marcas Marquezas. Ispanui pavyko atikrūkti nuo varžovų ir ilgą laiką pirmauti lenktynėse, tačiau iškovoti pergalės „Honda“ lenktynininkui nebuvo lemta.

Tik iš aštuntos pozicijos startavęs V.Rossi lenkė varžovus ir ėmė vytis antroje vietoje važiavusį komandos draugą Jorge Lorenzo. Lenktynėms įpusėjus, abu sportininkai nenorėjo nusileisti vienas kitam ir ne kartą apsikeitė pozicijomis. Vis dėlto šį kartą pranašesnis buvo V.Rossi, kuriam pavyko įveikti komandos draugą J.Lorenzo ir nuo jo atitrūkti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Valentino Rossi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Valentino Rossi

Iki lenktynių pabaigos likus devyniems ratams, dešimtame trasos posūkyje avariją patyrė M.Marquezas, taip padovanodamas pirmąją vietą bei pergalę antroje vietoje tuo metu važiavusiam V.Rossi. Italas neužleido lyderio pozicijos ir finišo liniją kirto pirmas.

Iš antros pozicijos startavęs Calas Crutchlow varžybų pradžioje nusirito į aštuntą vietą. Tačiau britui vėliau pavyko įveikti ne vieną varžovą ir net susigrąžinti antrą poziciją. Tačiau sėkmė „Ducati“ sportininką lydėjo ne visą laiką.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valentino Rossi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valentino Rossi

C.Crutchlow krito nuo motociklo paskutiniame varžybų rate ir taip padovanojo antrąją vietą J.Lorenzo. Varžovo nesėkme pasinaudojęs Bradley Smithas finišo liniją kirto trečias ir pirmą kartą užlipo ant apdovanojimų pakylos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius