-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Drifteris“ Darius Balys: „Jei nėra sugebėjimų, arklio galios sporte nepadės“

Entuziazmo šoniniam slydimui nestokojanti komanda dega noru dalyvauti artėjančiame „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ trečiajame etape, tačiau ne viskas taip paprasta. Poros metų pertrauką padaręs Darius Balys teigia, jog savo naujojo BMW 5 (E60) nespės visiškai paruošti varžyboms.
Darius Balys/„Drifter.lt“
Darius Balys/„Drifter.lt“ / Andriaus Lauciaus nuotr.

Darbą metęs, kad tik daugiau pasiruoštų, Darius pasakoja, jog dar ne visos reikalingos dalys gautos, tačiau tai nesutrukdys jo dalyvavimui ateinantį šeštadienį vyksiančiose varžybose. „Įgūdžiai įveiks automobilio trūkumus“, – teigia Darius. 

„Kitiems renginiams pasiruošti spėsime, tad bus paprasčiau“

Komanda skeptiškai žiūri į nepatyrusius vairuotojus, kurie savo automobilius tobulina tiek, kad jie turėtų galios ir po to jos paprasčiausiai neišnaudoja. Dažnai ji jiems netgi trukdo pasiekti geresnių rezultatų. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Drifter.lt“ komandos garažas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Drifter.lt“ komandos garažas

„Drifto“ trasoje skirtumo tarp 600 AG ir 800 AG paprasčiausiai nesijaučia nei žiūrovams, nei pačiam vairuotojui. Jie padeda nebent greičiau įsibėgėti. Tačiau nepatyrusiam vairuotojui šitiek galios padeda tik nevaldomai slydinėti ir nesuvaldžius automobilio apsisukti vietoje,“ – juokauja „Drifter.lt“ atstovai.

Kitas komandos narys Timas Simniška daug laiko pokalbiui skirti negalėjo, tačiau spėjo papasakoti nuo ko prasidėjo „Drifter.lt“. 

„Tais laikais idėja buvo paprasta. Turėjom galu varomus automobilius. Pinigų nebuvo, o noras slidinėti – didžiulis, ir laimės pilnos kelnės būdavo, kai tai pavykdavo padaryti. Po kiek laiko viskas tapo kiek rimtesniu užsiėmimu, galų gale susikūrė komanda. Slydinėjom, slydinėjom, o po to ir Darius prie mūsų prisijungė. Tapom „drifto“ karaliais ir štai mes čia,“ – pasakojo T.Simniška, 2008-aisiais tapęs geriausiu Lietuvos „drifteriu“ su „Opel Omega“.

Timas Simniska
Timas Simniska

T.Simniška vairuoja 2010 metais įsigytą „Lexus SC300“ su modifikuotu „Toyota Supra“ 3,0 l darbinio tūrio l6 varikliu, kuris be jokių modifikacijų jau turi 300 arklio galių. Dabar variklis yra patobulintas ir išvysto 600 „arklių“. Originalu šiame „Lexus“ liko tik jo kėbulo forma ir tai, kad jis varomas galiniais ratais.

Dariaus BMW 5 kėbule įmontuotas amerikietiškas „Cadillac Escalade“ 6,2 l V8 variklis, tik pagamintas, turėjo 393 AG, tačiau dabar prie jo primontuotas turbokompresorius. Planuojama galia – nuo 600 iki 800 AG. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Drifter.lt“ komandos garažas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Drifter.lt“ komandos garažas

Paklausus, kodėl netiko vokiškas V8 variklis, kuris yra BMW M5, D.Balys atskleidė paprastą dalyką. Iš vokiško variklio jau praktiškai viskas išspausta, o amerikietiškasis labai lengvai modifikuojamas, juolab kad šio motoro sukimo momentas prie žemų apsisukimų daug didesnis, tad automobilį slydimo metu lengviau kontroliuoti. O maži varikliai su didelėmis turbinomis labai nervingi, galia atsiranda tik ant labai aukštų apsisukimų, tad akceleratorius visada turi būti spaudžiamas iki dugno.

Prakalbus apie rėmėjus, komanda juokaudama sakė: „Kam reikalingi keli, bet maži rėmėjai kurie nieko gero taip ar taip neduoda. Geriau vienas, bet geras.“ 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Drifter.lt“ komandos garažas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Drifter.lt“ komandos garažas

Tačiau kolektyvas neslepia, nors ir yra viena stipriausių „drifto“ komandų Lietuvoje, tačiau iš sporto pragyventi dar negali: „Viskas ką turime, iškeliauja į mūsų automobilius, treniruotes ir padangas.“

Uždavus klausimą „Kas šiame sporte jums svarbiausia?“, visa komanda net negalvojusi choru atsakė – „Žiūrovai. Be jų, nebūtų ir mūsų.“ 

„Drifter.lt“ atstovus Ronaldą Ramošką, Darių Balį bei Timą Simnišką bus galima pamatyti trečiame „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etape birželio 21 dieną. Jis vyks BRC aikštelėje Vilniuje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius