-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dzūkijos taurės“ greituminio slalomo serija artėja finišo tiesiosios link

Šeštadienį, rugpjūčio 1 dieną, „Dzūkijos taurės“ trečio bei Lietuvos greituminio slalomo ir kalnų lenktynių čempionato 5 etapo sportininkai būriuosis nedideliame Veisiejų miestelyje. Šią vietovę tiek automobilių spoto mėgėjai, tiek profesionalai pažįsta neblogai: greta gyvenvietės yra išsaugotas puikus, dar sovietmečiu statytas autodromas, kuriame jau yra įvykę daugybė įvairaus plauko varžybų, asfaltą čia ne sykį kaitino „LAS ralio taurės“ automobilių padangos.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Giedriaus Bronkso nuotr.

Greičiausias etapas

Pirmų dviejų „Dzūkijos taurės“ greituminio slalomo serijos etapų trasos (jos driekėsi Druskininkų ir Alytaus gatvėmis) buvo tikrai greitos, pareikalavę ritmų techninių aukų, tačiau spėjama, jog Veisiejų autodrome varžybų dalyviai turėtų pasiekti didžiausius sezono greičius.

Žinoma, palyginti šią asfaltinę, Dzūkijos miškų glūdumoje pasislėpusią trasą su, tarkime, „Nemuno žiedu“ būtų mažų mažiausiai nemandagu, tačiau kažkokia prasme Veisiejų žiedas – tai sumažinta didelės automobilių sporto trasos versija.

Giedriaus Bronkso nuotr./Varžybų akimirka
Giedriaus Bronkso nuotr./Varžybų akimirka

Judėjimas čia vyksta prieš laikrodžio rodyklę, trasoje yra aštrus „U“ formos posūkis, du ilgi „trejetukai“, ryškūs aukščio perkritimai, kelios greičio gesinimo zonos ir net šokamas tramplinas.

Veisiejų trasos ilgis 1200 metrų, o praktika rodo, jog galintys ir nebijantys važiuoti greitai, čia išvysto solidų tempą apie kurį finiše byloja stipriai įkaitusios padangos bei stiprus stabdžių trinkelių kvapas.

Visi „Dzūkijos taurės“ serijos trečio etapo ir GSKLČ 5 etapo dalyviai šioje trasoje startuos mažiausiai po tris kartus, kiekvieną kartą jie privalės apsukti po tris autodromo ratus. Bendrai tai sudarys beveik 11 kilometrų.

VIDEO: Varžybos Veisiejų autodrome

Dvi lenktynių sekcijos

Reikia paminėti, jog šį kartą lenktynės yra perskirtos į dvi sekcijas. Pirmosios metu startuos visi GSKLČ sportininkai, antrosios – „Dzūkijos taurės“ dalyviai.

„Tokį sprendimą teko priimti dėl startuojančiųjų saugumo. GSKLČ sportininkai matę šiek tiek daugiau, tad jiems trasa bus „greita“, o štai dauguma „Dzūkijos taurės“ serijos dalyvių nėra profesionalai, todėl privalome Veisiejų autodromą šiek tiek „sulėtinti“ įrengdami papildomas greičio gesinimo zonas. Šį kartą pirmi startuos GSKLČ 5 etapo automobiliai, o jų pasirodymui pasibaigus, įrengsime gesinimo zonas ir startą atidarysime „Dzūkijos taurės“ sportininkams“, – taip būsimų lenktynių eigą komentavo „Dzūkijos taurės“ serijos idėjos autorius Tadas Zdanavičius.

Giedriaus Bronkso nuotr./Varžybų akimirka
Giedriaus Bronkso nuotr./Varžybų akimirka

Sezono kova tik prasideda

Per šiųmetį „Dzūkijos taurės“ sezoną jau klasifikuota daugiau nei 90 lenktynininkų, įskaitant ir GSKLČ dalyvius. Tačiau po lenktynių pavasarį įvykusių Alytuje ir vidurvasarį Druskininkuose, kol kas dar neaišku niekas.

Daugelyje klasių lyderių pozicijos nėra stabilios: dėl aukščiausio metinės įskaitos laiptelio kovojantys sportininkai atsilieka labai mažu atotrūkiu viens nuo kito ir viena „pirmūno“ klaida, arba nebaigtos lenktynės, turnyrinėje lentelėje gali viską apversti aukštyn kojomis.

Neabejotinai tai žada intrigą ir įdomias varžybas, keletą siurprizų trasoje paruošė ir lenktynių organizatoriai. Kad kova būtų sąžininga ir tiksli iki tūkstantosios sekundės, starto/finišo procedūrą stebės žvitri elektronikos akis ir profesionalių teisėjų komanda. O darbo bus nemažai: jau dabar paraiškas lenktynėms pateikė per 50 sportininkų. Rezultatus bus galima stebėti gyvai ineternete www.finisas.lt

Daugiau informacijos apie „Dzūkijos taurės“ greituminio slalomo seriją ir artėjantį trečią etapą rasite organizatoriaus interneto svetainėje www.alytausautoklubas.lt , arba „Facebooke“  paskyroje „dzukijostaure“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius