Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Felipe Massa ragina didinti mechaninį sukibimą

„Williams“ pilotas Felipe Massa ragina F-1 atlikti studijas tam, kad būtų rastas balansas tarp mechaninio ir aerodinaminio sukibimo su trasa.
Felipe Massa
Felipe Massa / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiemet sportininkai lenktyniauja stipriai pakitusiais bolidais. Dėl supaprastėjusios jų aerodinamikos sumažėjo sukibimas su trasa. Tuo tarpu naujieji varikliai pasižymi itin dideliu sukimo momentu. Dėl to pilotams nėra lengva suvaldyti naujųjų F-1 bolidų lenktynių trasose. Atsižvelgdamas į tai, F.Massa siūlo grįžti prie platesnių padangų, kurios užtikrintų geresnį sukibimą su trasa.

„Mano manymu, turime atlikti studijas tam, kad padidinti mechaninį sukibimą. Jis turėtų būti didesnis nei aerodinaminis. Tai įmanoma. Praeityje naudojome didžiules padangas. Dabar mums tokių nereikia, bet jos galėtų būti platesnės. Problema ta, jog jie pakeitė taisykles tam, kad sumažintų aerodinaminį sukibimą, tačiau mechaninį paliko tokį patį. Taigi niekas nepasikeitė“, – sakė „Williams“ pilotas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Felipe Massa
AFP/„Scanpix“ nuotr./Felipe Massa

„Force India“ pilotas Sergio Perezas Ispanijos GP metu kaltino padangų tiekėją „Pirelli“, kuri, anot sportininko, elgiasi per daug konservatyviai rinkdama padangų sudėtis varžyboms. Tiek F.Massa, tiek „Caterham“ atstovas Kamui Kobayashi sutinka, kad padangos galėtų būti geresnės.

„Padangą tikrai galime stipriai pagerinti – ji galėtų būti minkštesnė, tačiau turėtų atlaikyti ilgiau nei vieną ratą. Tai turėtų būti pastovumu pasižyminti padanga“, – pridūrė F.Massa.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Felipe Massa
AFP/„Scanpix“ nuotr./Felipe Massa

„Šiemetinės padangos yra per kietos. Sakau, kad jos yra akmeninės. O kai padangos yra akmeninės, trasoje tikrai nėra lengva. Tai lyg važiavimas ant leido. Padangos tikrai galėtų būti geresnės visiems“, – sakė K.Kobayashi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius