-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karolis Raišys: smagu, kad šiemet mano klasėje padidėjo konkurencija

„Flameris Racing” komandos lenktynininkai Karolis Raišys ir Mindaugas Kašalynas savo rezultatus „Halls Winter Rally” varžybose pelnytai gali vadinti puikiais - jų ryškiai oranžinis BMW M3 absoliučioje „Halls Winter Rally” įskaitoje užėmė aštuntą vietą, o LARČ įskaitoje sportininkai buvo treti - nusileido tik Rokui Kvaraciejui ir Ramūnui Čapkauskui.
Karolis Raišys
Karolis Raišys / Komandos nuotr.

Ryškiojo BMW rezultatas

„Puikus rezultatas! Visą ralį važiavome geru, bet ne beprotišku tempu. Skaičiavome padangas, dėliojome savo strategiją, turėdami galvoje, kad ne vienas greitas kilometras lems pozicijas, o visas ilgas 120 km ralis”, – po finišo pasakojo komandos lenktynininkas Karolis Raišys.

Jo vairuojamas L9 klasės BMW M3 dviem ratais varomų automobilių 2WD įskaitoje LARČ čempionato pirmame etape – „Halls Winter Rally” – buvo greičiausias, mat trasoje greitesnis latvių ekipažas šiuose čempionatuose nedalyvauja.

Komandos nuotr./Karolis Raišys
Komandos nuotr./Karolis Raišys

Tačiau didesne sensacija tapo faktas, kad K.Raišio ir M.Kašalyno komanda absoliučioje Lietuvos automobilių ralio čempionato įskaitoje pelnė trečią vietą! Juos aplenkė tik „Mitsubishi Lancer Evolution” vairuojantys Rokas Kvaraciejus ir Ramūnas Čapkauskas.

Ir tai ne paskutinė gera žinia „Flameris Racing” komandai. Nei vieno galingo keturiais ratais varomo automobilio savo įskaitoje neturinti ekipa komandinėje įskaitoje pelnė antrą vietą ir namo vešis didžiulę organizatorių įteiktą taurę.

Praėjusių metų 2WD įskaitos čempionas Karolis Raišys ir jo šturmanas Mindaugas Kašalynas patenkinti ne tik puikiais rezultatais, bet džiaugiasi unikalia galimybe išbandyti dar nebandytą sušalusio žvyro dangą.

Komandos nuotr./Karolis Raišys
Komandos nuotr./Karolis Raišys

Ralyje aplenkė tik latviai

K.Raišio ir M.Kašalyno BMW aplenkęs latvių R.Sirmacis ir M.Kulšs „Halls Winter Rally” varžėsi R2B klasės „Ford Fiesta”. Nors galia šis naujas automobilis nusileidžia galingam BMW M3 motorui, šių dviejų automobilių lyginti nevalia. „Ford” yra ateitis, teisingiausias kelias jauniems ralio lenktynininkams. Tai tarptautinės klasės automobilis.

Tuo tarpu L9 klasės reikalavimus atitinkantis Karolio Raišio vairuojamas BMW M3 yra skirtas, visų pirma, teikti didelį vairavimo malonumą ir varžytis nesvarstant apie pasaulio čempionatus.

„Man smagu, kad šiais metais mano klasėje padidėjo konkurencija. Bet, žvelgiant iš šono, būtų teisingiau, jei jauni lenktynininkai rinktųsi tarptautinių klasių automobilius ir praplėstų horizontus, pamėgintų ralių ne tik Lietuvoje”, – sako Karolis Raišys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius