Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kasparas Navickas pateko į Europos ralio kroso čempionato pusfinalį

Sekmadeinį Portugalijoje pasibaigusiame pirmame Europos ralio kroso čempionato etape septyniolikmetis tauragiškis Kasparas Navickas sėkmingai įveikė atranką ir pateko į pusfinalio važiavimus. Jauniausias čempionato lenktynininkas su „Škoda Fabia“ pretendavo ir į vietą „Super 1600“ klasės finale, tačiau aršios kovos neatlaikė technika.
Kasparas Navickas
Kasparas Navickas / Komandos nuotr.

Pirmosios dienos kvalifikacinius važiavimus Kasparas baigė 9 vietoje. Antrosios čempionato dienos atrankinės lenktynės buvo kur kas sėkmingesnės. Du kartus finišas pasiektas trečioje vietoje ir bendroje įskaitoje pakilta į penktą poziciją (17 dalyvių). Pagal čempionato taisykles į pusfinalius patenka tik 12 daugiausiai taškų surinkusių lenktynininkų. Atrankoje pasiekta vieta svarbi ir tuo, kad už ją skiriami čempionato įskaitiniai taškai. Atrankos nugalėtojui tenka 15 taškų, kiekvienai žemesnei vietai tenka vienu tašku mažiau. 

K.Navickas į pusfinalį žengė turėdamas 12 įskaitinių taškų. Startas iš antros eilės buvo sėkmingas, tačiau įveikus keturis ratus iš šešių, teko sustoti dėl automobilio gedimo. Galutinėje pirmojo etapo įskaitoje Lietuvos lenktynininkas užėmė 8 vietą.

Pirmojo Europos ralio kroso čempionato nugalėtoju Super 1600 klasėje tapo rusas Sergejus Zagumenovas, antras finišavo jo tautietis Nikita Misiulia, trečias – latvis Janis Baumanis.

Lietuvos ir Baltijos šalių čempionas K.Navickas 2014 metais dalyvaus 9 etapų Europos ralio kroso čempionate. Pirmasis etapas prasideda jau šį šeštadienį Portugalijoje, kiti vyks Didžiojoje Britanijoje, Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje ir Belgijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius