-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazlų Rūdos pakilimo takas bus nuklotas aukso dulkėmis

Jau si savaitgali Kazlų Rūdos aerodrome įvyksiančio unikalaus automobiliu ir motociklu festivalio „Drag Fest LT“ organizatoriai daro viską, kad šis renginys ne tik įsimintų žiūrovams bei dalyviams, bet ir įeitų į istoriją savo rekordais. Festivalio metu vyks „Autoplius Lietuvos Drag Čempionato“ II etapas, taip pat ir Latvijos „Drag Čempionato“ II etapas ir motociklų traukos lenktynės.
Traukos lenktynės Kazlų Rūdoje
Traukos lenktynės Kazlų Rūdoje

Rekordų bus, teigia organizatoriai, O jie tikrai labai tikėtini, mat varžybų trasa bus ypatinga – nuklota aukso dulkėmis.

„Gold Dust“ – būtent taip anglų kalba vadinama speciali medžiaga, kuri pagerina automobilių padangų sukibimą su kelio danga.

Ant dangos nebelieka jokių mechaninių dalelių, šiukšlių ar kitų panašių pašalinių dalykų, kuriuos mes vadiname „papildomais guoliais“

„Padarysime geriausia, kas buvo iki šiol. Aišku, tokia technologija nėra absoliuti naujiena – ją eksperimento tvarka naudojome prieš kelerius metus, tačiau dabar, jau turėdami praktikos, pasistengsime paruošti ir tokių svarbių varžybų trasą“, - sako „dragų“ entuziastas Arūnas Gudonis, beje, visai neseniai, pavasarį, išrinktas naujuoju Lietuvos automobilių sporto federacijos Traukos lenktynių komiteto pirmininku.

Anot jo, iš pradžių trasa bus nuplauta aukštu slėgiu ir kruopščiai nuvalyta, po to padengta frikcine „Gold Dust“ vadinama medžiaga – surišančiu polimeriniu gruntu.

„Jos veikimo principas toks, kad ant dangos nebelieka jokių mechaninių dalelių, jokių šiukšlių ar kitų panašių pašalinių dalykų, kuriuos mes vadiname „papildomais guoliais“. Taip užtikrinamas idealus padangų sukibimas su danga, ir jei trasa tuo tirpalu padengta bent pirmus 18 metrų, kurie „draguose“ yra itin svarbūs, lenktynių rezultatas gali būti pagerintas net keliomis dešimtosiomis sekundės“, - teigia jis.

Beje, kartais būna ir taip, kad net automobilių agregatai neatlaiko tokio „pagerinto“ sukibimo ir technika lūžta vos startavus.

Vienintelis dalykas, galintis sutrukdyti tokiam ypatingam trasos paruošimui – lietus. Pasak A. Gudonio, minėtoje medžiagoje yra alkoholio, o jis absorbuoja skystį. „Taip danga gali tapti visiškai netinkama „dragams“. Todėl prieš ruošiant trasą turi būti saulė ir aukšta temperatūra“, - niuansus aiškina jis.

Birželio 10-12 dienomis vyksiančioje fiestoje laukiama kelių tūkstančių žiūrovų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Rusijos. Festivalyje galimybes demonstruos ir dėl apdovanojimų varžysis geriausi Lietuvos ir Baltijos šalių automobilių traukos lenktynių meistrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius