Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Ladoga Trophy“ prakeiksmas – vėluojantys rezultatai

„Ladoga Trophy“ bekelės lenktynių maratone rezultatai skaičiuojami kitaip nei bet kokiose kitose varžybose. Tik pasibaigus greičio ruožui savo rezultato dalyviai nesužinos. Jo tenka laukti visą dieną ar net daugiau.
„Ladoga Trophy 2016“ bekelės varžybos
„Ladoga Trophy 2016“ bekelės varžybos

Ketvirtąją varžybų dieną ant didžiulės lentos šalia organizatorių palapinės buvo pakabinti oficialūs rezultatai po dviejų dienų. Kaip bekelės trasose sekėsi ekipažams, dalyviai tik gali tik spėlioti pasikalbėję apie nuotykius ir trasoje užtruktą laiką su savo varžovais. Mat preliminarių rezultatų reikia laukti gerą dieną.

Kadangi organizatoriai neskelbia rezultatų, nežinom kaip važiuoti. Nežinia, taupyti techniką, ar reikia kažką vytis

Pagal antrosios dienos rezultatus antrą vietą motociklininkų įskaitoje užimantis „GoLT“ komandos narių Mindaugo Aškelėno ir Mindaugo Gulbinsko ekipažas sako, kad dėl taip vėlai pasirodančių rezultatų sunku kontroliuoti savo tempą.

„Kadangi organizatoriai neskelbia rezultatų, nežinom kaip važiuoti. Nežinom kokioje situacijoje esame. Negalime lygintis su kitais, gerai važiuojame ar blogai. Nežinia, taupyti techniką, ar reikia kažką vytis. Štai po keturių dienų protokoluose vis dar esame antri, nors jau spėjome prisirinkti baudų, o kitą greičio ruožą tiesiog praskridome. Nežinom, kokioje pozicijoje esame dabar“, – sakė Mindaugas Aškelėnas.

„Ladoga Trophy“ maratonas yra kitoks, ir rezultatų skaičiavimas yra kompleksinis. Vien trasos įveikimo laiko pozicijai paskirti nepakanka.

„Ladoga Trophy 2016“ bekelės varžybos
„Ladoga Trophy 2016“ bekelės varžybos

Tai yra ne tik važiavimas bekele, bet ir orientavimosi varžybos. Kiekvienas dalyvis, tiek motociklininkai, tiek visureigistai koordinatėmis gauna daug taškų, išsidėsčiusių sunkiai privažiuojamose ar net sunkiai prieinamose vietovėse. Ir tam tikra tvarka jiems reikia visus tuos taškus paimti – t.y. pravažiuoti ne didesniu kaip 30 metrų spinduliu. Užduotis dalyviams – rasti geriausiai pravažiuojamą ir artimiausią kelią iki tam tikro taško, pavyzdžiui, didžiulėje pelkėje pasislėpusios pušies ir kuo greičiau pravažiuoti pro jį, dumti kito taško link.

Kai dalyviai finišuoja, užfiksuojamas jų trasos įveikimo laikas. Tada iš jų paimamas GPS imtuvas ir teisėjai sėda žiūrėti viso dalyvių važiavimo maršruto, ar jie paėmė visus pažymėtus taškus. Tą suskaičiuoti užtrunka laiko. Rezultatai neskelbiami tol, kol nėra visų dalyvių duomenų.

O lenktynininkai pelkėse stringa. Ir dažnai. Jeigu vienas trasą sugeba įveikti per 3-4 valandas, kitiems ją pravažiuoti reikia 5-7 valandų. O jei rimtai užklimpsta, užstringa, ar sulaužo kas savo automobilį tokioje vietoje, kur nei ryšio nėra, nei jokios civilizacijos keliasdešimties kilometrų spinduliu, remontuoti tenka patiems ir ekipažas pelkėse užsibūna net pernakt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius