Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

LASF nuogi užpakaliai nepapiktino

Didžiulį atgarsį šalies automobilių sporto visuomenėje sukėlusi prieš daugkartinį Lietuvos ralio čempioną Roką Lipeikį nukreipta nuogų užpakalių akcija, įvykusi per ralį „Saulė 2009“, Lietuvos automobilių sporto federacijai (LASF) neužkliuvo.
Nuogi sirgalių užpakaliai
Nuogi sirgalių užpakaliai / A.Milerio/Andriausfoto.lt nuotr.

„Tai ar LASF turi atsakyti už sirgalių elgesį? O kaip kitos federacijos atsako už gerbėjus? Žmonės išsakė savo nuomonę, negi mes dabar turime kontroliuoti sirgalius ir jiems kažkokias taisykles rašyti – ką jie gali daryti, o ko ne?“ – stebėjosi kalbinamas LASF generalinis sekretorius Ričardas Rupkus.

Žmonės išsakė savo nuomonę, – teigė R.Rupkus.Anot jo, reguliuoti sirgalių elgesio neprivalo ir ralio organizatoriai.

„O ką gali padaryti ralio organizatoriai? Kaip jie gali prognozuoti, ką veiks sirgaliai? Organizatoriai užtikrina gerbėjų saugą, prižiūri, kad dalyviai ar sirgaliai nepažeistų saugos taisyklių, o LASF organizuoja, kad sportininkai važiuotų su licencijomis, kad organizatoriai laikytųsi nustatytų taisyklių. O ką už šitos teritorijos veikia sirgaliai – ar tai turėtų būti mūsų kompetencija?“ – svarstė R.Rupkus.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./R.Rupkaus teigimu, R.Lipeikis turi pilną teisę dėl prieš jį nukrieptos protesto akcijos kreiptis į LASF
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./R.Rupkaus teigimu, R.Lipeikis turi pilną teisę dėl prieš jį nukrieptos protesto akcijos kreiptis į LASF

Pirmadienį posėdžiavusios LASF tarybos nesudomino ir faktas, jog, anot pranešimų, dalis savo grožybes „Saulės 2009“ ralyje demonstravusių asmenų turi ir LASF licencijas.

„Tai LASF licencijas turi daug kas, – teigė LASF generalinis sekretorius. – Į mus oficialiai niekas nesikreipė. R.Lipeikis turi visas teises kreiptis į LASF, nurodyti, kas konkrečiai įvyko, kas jį konkrečiai įžeidė. Nieko panašaus mes nesulaukėme. Be to, mano nuomone, dėl viešosios tvarkos pažeidimų kompetentingesnės yra teisėsaugos institucijos.“

Nuomonės išsiskyrė

Ši košė užvirė sekmadienį pasibaigusiame tradiciniame „Saulės 2009“ ralyje, kuris kartu buvo ir trečiasis Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) bei Šiaurės Europos zonos (NEZ) tautų taurės etapai.

Keli akivaizdžiai už R.Lipeikį nesergantys žiūrovai pravažiuojantį lenktynininką „pasveikino“ nuogais užpakaliais. „15min“ skaitytojo Tomo teigimu, tokia protesto forma buvo išreikštas nepasitenkinimas dėl nuolatos R.Lipeikio rašomų skundų.

Ši scena pasikartojo net trijuose skirtinguose ralio greičio ruožuose, tačiau nuomonės dėl protesto formos išsiskyrė. Vieni akcijai mielai pritarė patys pademonstruodami grožybes, tuo tarpu kiti piktinosi visam čempionatui rodoma nepagarba ir kitiems ralio sirgaliams, ypač mažiesiems, rodomu pavyzdžiu.

Daugkartinio Lietuvos automobilių ralio čempiono R.Lipeikio nuomonę apie akciją rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius