Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos čempionų taurę Suvalkams iškovojo Lietuvos lenktynininkai

Lenkijos M60 klasės kartingo čempionate dalyvaujantys „P1 Racing by WTR“ lenktynininkai, vienuolikmečiai Tomas Vaitekūnas, Gustas Grinbergas ir Danielius Vavilovas, praėjusį savaitgalį ir džiaugėsi, ir liūdėjo. Paskutiniame čempionato etape jie nesugebėjo patekti į geriausių trejetuką, tačiau gautų taškų pakako pergalei komandų įskaitoje.
Gustas Grinbergas
Gustas Grinbergas / Komandos nuotr.

Dalyvaudami kaimyninės šalies čempionate lietuviai gina „SPSK Motokart Suwalki“ klubo garbę, taigi nugalėtojų taurė keliaus į Suvalkuose įsikūrusio klubo muziejų.  

Bydgoščiaus trasoje turėjo išaiškėti ir čempionato individualios įskaitos nugalėtojai. Iki paskutinio etapo trečioje vietoje buvo įsitvirtinęs G.Grinbergas, penktą užėmė T.Vaitekūnas, vienuoliktą – D.Vavilovas. Nors oficialių treniruočių metu greičiausias trasoje buvo G.Grinbergas, tačiau kvalifikacija parodė, kad visai komanda greičio trūksta ir kovoti dėl prizinių vietų bus labai sunku. „Pirmosiose savaitgalio lenktynėse pamatėme, kad realiai negalime pretenduoti į prizininkų trejetą. Pirmasis trejetukas buvo gerokai greitesnis ir pavyti varžovus neturėjome jokių šansų. Iš technikos norėdami išspausti viską, klaidų darė ir mūsų lenktynininkai. Taip visas keturias savaitgalio lenktynes ir finišuodavome pirmojo dešimtuko viduryje. Mūsų tai netenkino, bet nieko nebegalėjome padaryti. Vienintelė paguoda – iškovotas komandų įskaitos čempionų titulas“, – kalbėjo komandos vadovas Darius Grinbergas. Galutinėje Lenkijos čempionato įskaitoje G.Grinbergas užėmė 4 vietą, T.Vaitekūnas – 6, D.Vavilovas – 11.

„SPSK Motokart Suwalki“ klubo prezidentas Miroslavas Staškievičius buvo geresnės nuotaikos ir sveikino jaunuosius lenktynininkus su komandine pergale.

„Kai prieš trejetą metų pradėjome bendradarbiauti su Lietuvos lenktynininkais, niekas nesitikėjo, kad Suvalkų klubas taps Lenkijos čempionu. 2012 metais be galo džiaugėmės 4 vieta, 2013 metais lietuviai mums parvežė „MiniRok“ čempionato nugalėtojų titulą, šiemet – M60 čempionų laurus. Iki šiol tokių pasiekimų neturėjome ir ypatingai jais didžiuojamės šiemet minėdami klubo 15 metų sukaktį“ – džiaugėsi M.Staškievičius.

Rugsėjo 12 – 14 dienomis komanda dalyvaus paskutiniuose, penkioliktame ir šešioliktame Lenkijos „MiniRok“ kartingo klasės čempionato etapuose Poznanės trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius