-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos kartingo čempionate lietuviai du kartus lipo ant nugalėtojų pakylos

Praėjusį savaitgalį jaunieji Lietuvos lenktynininkai startavo Lenkijos kartingo čempionato „Mini Rok“ klasės lenktynėse, vykusiose šiuo metu moderniausioje kaimynų trasoje Torunės mieste . „P1 Racing by WTR“ kartingo komandos lenktynininkams, vienuolikmečiams Tomui Vaitekūnui, Gustui Grinbergui ir Danieliui Vavilovui 7 ir 8 čempionato etapai nebuvo lengvi, tačiau pasibaigus įtemptoms kovoms komanda džiaugėsi gerais rezultatais.
Gustas Grinbergas
Gustas Grinbergas / Komandos nuotr.

G.Grinbergas ir vėl puikiai pasirodė kvalifikacijoje, kurioje startavo 23 dalyviai. 7 etape jis iškovojo 1 starto poziciją, o sekmadienį vykusiame 8 čempionato etape buvo trečias. Verta pažymėti, kad šį sezoną lenktynininkas jau net 3 kartus pelnė kvalifikacijos nugalėtojo titulą. T.Vaitekūnas bei D.Vavilovas taip pat kvalifikavosi aukščiausiose vietose šį sezoną. Tomas iškovojo 7, o Danielius 13 starto poziciją.

7 Lenkijos kartingo Mini Rok čempionato etapo finale G.Grinbergas finišavo trečias, T.Vaitekūnas dar pagerino kvalifikacijos rezultatą ir iškovojo 5 vietą. D.Vavilovas finišą pasiekė 15 vietoje. 8 etapas taip pas sėkmingai susiklostė G.Grinbergui, dar kartą lipusiam ant trečio apdovanojimų pakylos laiptelio.

Komandos nuotr./Lenkijos kartingo čempionato apdovanojimai
Komandos nuotr./Lenkijos kartingo čempionato apdovanojimai

T.Vaitekūnui ir D.Vavilovui lenktynės buvo gerokai sunkesnės. Pusfinalyje Tomas finišavo 9, Danielius pademonstravo vieną geriausių savo sezono važiavimų ir užėmė 11 vietą. Dar geresnio rezultato tikėtasi finale. Iš karto po starto D.Vavilovas pakilo į 7, o T.Vaitekūnas į 8 pozicijas. Atrodė, kad Lietuvos sportininkai sugebės pakovoti ir dėl dar geresnių vietų, tačiau kontaktinė kova trasoje juos nubloškė į rikiuotės galą. Tomas dar sugebėjo aplenkti kelis varžovus ir sugrįžti į 11 vietą, o Danieliui lenktynės baigėsi dėl pažeistos technikos. 

Įpusėjus Mini Rok čempionatui G.Grinbergas užima 4 bendros įskaitos vietą, T.Vaitekūnas – 12, D.Vavilovas – 15. Iš viso čempionate klasifikuoti 28 lenktynininkai.

Komandos nuotr./Tomas Vaitekūnas
Komandos nuotr./Tomas Vaitekūnas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius