-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Marussia“: Maria de Villotos avariją sukėlė ne bolidas

„Marussia“ komanda paskelbė baigusi savo vidinį tyrimą ir nustačiusi, kad Maria de Villotos avariją, kainavusią sportininkei dešinę akį, lėmė ne bolido techninis gedimas.
Maria de Villota, „Marussia“ F-1 komandos pilotė bandytoja
Maria de Villota, „Marussia“ F-1 komandos pilotė bandytoja / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ispanė nukentėjo liepos 3 d. vykusiuose uždaruose „Formulės-1“ bolido bandymuose, kai grįždama po važiavimo tiesia linija Duxfordo (Didžioji Britanija) aerodrome šalmu ir bolido viršutine dalimi rėžėsi į vilkiko krovinio įkėlimui naudojamos platformos horizontalią plokštumą.

Baigusį vidinį tyrimą „Marussia“ paskelbė nenustačiusi jokių bolido techninių trūkumų, kurie galėjo sukelti avariją. Preliminarus komandos tyrimas buvo baigtas dar prieš Didžiosios Britanijos GP lenktynes, kai buvo patikrinti ir varžyboms Silverstoune skirti automobiliai.

Ar nustatė kitas priežastis, dėl kurių kilo avarija, „Marussia“ kol kas neskelbia. Savarankiškus tyrimus atlieka ir Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos ir darbo saugos tarnyba bei komandos atskirai pasamdyta nepriklausomų ekspertų grupė.

Galvos ir veido traumas patyrusi M. de Villota, tuo tarpu, jau paliko intensyvios terapijos skyrių ir bendrauja su savo šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius