-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Matas Grigalauskas „Easykart UK“ čempionate išliko penktoje vietoje

Balandžio 12-13 dienomis „Three Sisters” trasoje vyko antrasis 2014 m. Didžiosios Britanijos kartingo čempionato „Easykart UK“ etapas. Jame dalyvavo du lietuviai: Matas Grigalauskas ir Mantas Ziromskas.
Matas Grigalauskas
Matas Grigalauskas / Komandos nuotr.

Šeštadienio treniruotės Matui praėjo sklandžiai, bet Mantas neapsiėjo be nuotykių. Treniruočių metu jo variklis „užkalė“ ir naktį mechanikai turėjo darbo jį perrinkinėdami. 

Sekmadienio kvalifikacijoje Matas startavo naujomis padangomis, o Mantas naudojo tas pačias kaip ir pirmame etape. Kvalifikacijoje jie finišavo atitinkamai 8-oje ir 14-oje vietoje iš 16 dalyvių. Po šio etapo abu lietuviai skundėsi per maža variklio galia.

Po kelių pakeitimų kartingui lietuviai išvažiavo į pirmąsias lenktynes, tačiau Mantui senos padangos neleido kovoti dėl geresnių pozicijų – jis finišo liniją kirto 14-as. Matas dėl incidento trasoje prarado kelias pozicijas ir pirmose lenktynėse finišavo 11-as.

Antrose lenktynėse sportininkai startavo iš tų pozicijų, kuriose finišavo pirmosiose. Abiejų lietuvių startai buvo puikūs ir jie pakilo po tris pozicijas, tačiau vėliau jas prarado. Matas, paskutiniame rate aplenkęs Samuelį Blowerį, finišo liniją kirto 9-as, o Mantas – 14-as.

Bendroje čempionato įskaitoje Matas liko šeštas, o Mantas nusirito į dvyliktą poziciją.

„Buvo sunkus savaitgalis. Tikėjomės geriau, bet yra kaip yra. Problemų su varikliu turėjome viso savaitgalio metu, bet ką padarysi – reikia tikėtis, kad kitame etape bus geriau“, - po finišo pasakojo M.Grigalauskas.

Pirmas antrame „Easykart UK“ etapo „Junior“ klasėje finišavo Samas Faulkneris, jis kol kas pirmauja ir bendroje įskaitoje.

Trečias „Easykart UK“ etapas vyks gegužės 10-11 dienomis „Shenington“ trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius