Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Dainiaus Matijošaičio sprendimai

15min.lt tradiciškai organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Apklausus Lietuvos automobilių sporte žinomus ir patyrusius žmones, bus išaiškinti geriausias 2015-ųjų Lietuvos lenktynininkas, perspektyviausias lenktynininkas (iki 21 m.), Lietuvos automobilių sporto veidas, labiausiai prisidedantis prie jo populiarinimo, ir geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys.
Dainius Matijošaitis
Dainius Matijošaitis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kalbiname Dainių Matijošaitį – vieną žymiausių Lietuvos žiedinių lenktynių atstovų, šiemet rodžiusį puikius rezultatus ne tik Lietuvoje, bet ir užėmusį trečią vietą Europos ilgų nuotolių lenktynių čempionate „European Le Mans series“. 

– Dainiau, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais?

– Žodis „geriausias“ renkant lenktynininkus yra sunkiai pritaikomas vien dėl to, kad lenktynininkai dažnai varžosi skirtingo tipo varžybose, kurios nelabai sulyginamos, o tikrai stiprių žmonių mes turime įvairiose automobilių sporto šakose. Visgi, asmeniškai „prijausdamas“ žiedinėms lenktynėms, šiemet savo balsą atiduosiu Ignui Gelžiniui, kuris, sekdamas brolio pėdomis, labai sėkmingai pirmame sezone metė pirštinę Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera Cup“ lenktynėse.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Dainius Matijošaitis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Dainius Matijošaitis

– Kas buvo perspektyviausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais (iki 21 metų)?

– Iš esmės per šiuos vienerius metus labai stipriai patobulėjo ralio pilotas Vaidotas Žala, privertęs sukrusti ir sunerimti greituosius ralio senbuvius. Tačiau visgi Vaidas jau toks pats senas kaip ir aš, tad į perspektyvius jaunuolius nebetinka. 

Neišskirsiu nei vieno iš šių dviejų vaikinų, tačiau manau, kad tokie jaunuoliai kaip Gustas Grinbergas bei Justas Jonušis, dėl milžiniško įdedamo darbo yra bene perspektyviausi mūsų šalies ateities pilotai.

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo, labiausiai prisidėjo šį sportą garsindamas šalyje?

– Manau, retas nesutiks, kad tą ir toliau sėkmingiausiai daro Benediktas Vanagas. Visgi galiu tik pasidžiaugti, kad lenktynininkai kuo toliau, tuo labiau pradeda suprasti, kad darbas jų rėmėjams nesibaigia tik „lipduko“ užsiklijavimu ant sportinio automobilio ir kuo toliau, tuo daugiau skirtingų autosporto veidų galima matyti viešoje erdvėje, o tai tikrai padeda pačiam automobilių sportui bendrai.

– Geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys 2015-aisiais?

– Nors per šiuos metus man teko malonumas pamatyti iš arti, kas yra aukščiausio lygio automobilių sporto varžybos Europoje, visgi turiu pripažinti, kad, nors vis dar turime įvairaus „lietuviško bardakėlio“ Palangos lenktynėse, tačiau yra vietų, kuriose „Eneos 1000 km“ organizatoriai tvarkosi net geriau nei Europos „Le Mans“ serijos atstovai, todėl, manau, jos vienareikšmiškai yra geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys iki šiol.

Ketvirtadienį skaitykite pokalbį su automobilių ralio šturmanu ir LASF Ralio komiteto nariu Ramūnu Šaučikovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius