Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Pauliaus Pleskovo sprendimai

15min.lt tradiciškai organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Apklausus Lietuvos automobilių sporte žinomus ir šioje srityje nusimanančius žmones, bus išaiškinti geriausias 2015-ųjų Lietuvos lenktynininkas, perspektyviausias lenktynininkas (iki 21 m.), Lietuvos automobilių sporto veidas, labiausiai prisidedantis prie jo populiarinimo, ir geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys.
Paulius Pleskovas
Paulius Pleskovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Paulius Pleskovas – 2015-ųjų Europos automobilių kroso čempionato antros vietos laimėtojas.

– Pauliau, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais?

– Manau, sudėtinga tai būtų įvertinti vienareikšmiškai. Teisingiausia, turbūt, būtų vertinti geriausius pagal atskiras sporto disciplinas, o geriausi iš jų – kurie šiemet pasiekė aukščiausių rezultatų galutinėse čempionatų įskaitose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Dar vienas vertinimo kriterijus – kaip koks čempionatas yra reitinguojamas FIA, ir kiek FIA reitingo taškų gauna pvz. Lietuvos automobilių sporto federacija už Lietuvos sportininkų dalyvavimą šiame čempionate. Čia LASF, turbūt, turėtų įvardinti.

Paulius Pleskovas (priekyje)
Paulius Pleskovas (priekyje)

– Kas buvo perspektyviausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais (iki 21 metų)?

– Perspektyviausi jaunuoliai, ko gero, tie, kurie tikrai turi neeilinius sugebėjimus ir į kuriuos tėvai bei rėmėjai investuoja dideles lėšas, kad jų talentas atsiskleistų. Nežinau, ar tikrai visi priskiriami šiai amžiaus grupei, bet išskirčiau Kasparą Navicką (nors šiemet ir ne daugelyje varžybų dalyvavo), Justą Jonušį, Gustą Grinbergą.

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo, labiausiai prisidėjo sportą garsindamas šalyje?

– Čia jau kaip įvertinsi – ar kas labiausiai skelbiasi žiniasklaidoje, ar kas pasiekia aukščiausių rezultatų Lietuvos, užsienio ir tarptautiniuose automobilių sporto čempionatuose ar atskirose varžybose. Nedėliojant eilės tvarka, įvardinčiau Dominyką Butvilą, Vaidotą Žalą, Vytautą Švedą, Dainių Matijošaitį, Benediktą Vanagą, nekukliai, bet nepamirščiau ir savęs.

– Geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys 2015-aisiais?

– Vėl gi, nevardinant eilės tvarka, išskirčiau „Eneos 1000 km“ varžybas Palangoje, „300 ežerų“, „Halls winter“, „Utenos“ ralius, „Rallycross challenge cup“ varžybas Vilkyčiuose.

Ketvirtadienį skaitykite interviu su Lietuvos automobilių sporto federacijos „Žiedo“ komiteto pirmininku Rimvydu Agurkiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius