Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Ramūno Fetingio nuomonė

GAZAS.LT drauge su „Publicum Sport“ organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Kalbiname įvairius žmones, klausime jų nuomonės ir metų gale, susumavę balsus, paskelbsime pačius geriausius.
Ramūnas Fetingis
Ramūnas Fetingis

Metų lenktynininkas

Labai norėtųsi šį prizą padalinti Jonui Gelžiniui ir Simui Juodviršiui.

Jonas – neabejotinai vienas pajėgiausių lenktynininkų mūsų šalyje. Jo pergalė Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera Cup“ lenktynėse (Pro-Am 1 klasėje) verta pagarbos. Jis savo klasėje buvo visa galva aukštesnis už priešininkus ir kitais metais turėtų būti vienas pagrindinių pretendentų į pergalę absoliučioje šio čempionato įskaitoje.

Be to, Jono patekimas į FIA jaunųjų talentų mokyklą kalba pats už save. Tai ne tik galimybė patobulinti savo įgūdžius, bet ir puiki galimybė užmegzti naujas pažintis bei priminti apie save ir savo šalį. Galų gale Jonas, ko gero, vienintelis lietuvis, lenktyniaujantis išties profesionalios ir puikiai paruoštos komandos sudėtyje.

Simas Juodviršis – dar vienas itin sėkmingai praėjusį sezoną praleidęs sportininkas. Laimėti tokio lygio čempionatą nėra lengva. Tegu skeptikai sako, kad tai monotaurė, tačiau kai keliasdešimt lenktynininkų treniruotėse parodo beveik identišką laiką, tai rodo, kokios tai sudėtingos varžybos.

Metų renginys

Kai kuriems tai atrodo verslininkų lenktynės, tačiau didesnio renginio, nei „Omnitel 1000 km“, Lietuvoje nėra jau kelerius metus iš eilės. Sakykit, ką norit, bet nei vienos lenktynės Lietuvoje nesutraukia tiek daug sportininkų tiek iš Lietuvos, tiek ir iš užsienio.

Panagrinėkit dalyvių sąrašą – kartingistai, ralistai, žiedininkai, krosininkai – visi Palangoje stengiasi jeigu ne lenktyniauti, tai bent jau būti šalia, vadovauti komandai, mechanikauti ar tiesiog būti šalia.

Metų nusivylimas

Metų nusivylimu pavadinčiau „Snoro“ „mirtį“, nes greičiausiai kurį laiką nebematysime Lietuvoje pasaulinio lygio komandos. Tai didžiausias metų nusivylimas.

Dar metų nusivylimu galima įvardinti Deivido Jociaus nesėkmes Lietuvos ralio trasose – jam reikia eit į bažnyčią arba išsimaudyt švęsto vandens vonioje.

Vis dar gaila, kad Kazimieras Vasiliauskas nebelenktyniauja – slapta tikėjausi, kad šiemet kur nors išvažiuos. Gaila, kad viskas baigėsi tik pasirodymu lenktynėse Palangoje.

Metų viltis

Ko gero, pats sudėtingiausias klausimas. Kai gerai pagalvoji – vilčių ne taip jau mažai. Kiek jos pasiteisins, parodys tik laikas.

Simas Juodviršis kitais metais lenktyniaus profesionalios ir tikrai stiprios komandos sudėtyje – tikiuosi, jis dar labiau tobulės.

Gelžinių šeima kitais metais turės net dvi viltis: manau, Jonas tikrai pajėgus kovoti dėl prizinių vietų kitų metų „Porsche Carrera Cup UK“ čempionate absoliučioje įskaitoje. Jo jaunesnysis broliukas Ignas gali „iššauti“ tos pačios šalies „Renault Clio Cup“ – laikysiu už jį kumščius.

O kalbant apie Lietuvą, viliuosi, kad autosporto visuomenėje galų gale baigsis barniai ir teismai. Įkyrėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius