-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Rimvydo Agurkio mintys

15min.lt tradiciškai organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Apklausus Lietuvos automobilių sporte žinomus ir šioje srityje nusimanančius žmones, bus išaiškinti geriausias 2015-ųjų Lietuvos lenktynininkas, perspektyviausias lenktynininkas (iki 21 m.), Lietuvos automobilių sporto veidas, labiausiai prisidedantis prie jo populiarinimo, ir geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys.
Rimvydas Agurkis
Rimvydas Agurkis / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Rimvydas Agurkis – Lietuvos automobilių sporto federacijos „Žiedo“ komiteto pirmininkas, lenktynininkas bei Lietuvos „Alfa Romeo“ klubo prezidentas.

– Rimvydai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais?

– Paulius Pleskovas – Europos automobilių kroso vicečempionas. Nors aukštame lygyje šiemet startavo ir puikiai pasirodė tiek Dominykas Butvilas, Europos ralio ERC2 klasėje užėmęs 3 vietą bei aukštą 7 absoliučioje įskaitoje, tiek Dainius Matijošaitis, Europos „Le Mans Series“ LMP3 klasėje sezoną baigęs 3 vietoje, teik Ignas Gelžinis, nugalėjęs „Pro-Am1“ klasėje „Porsche Carrera Cup GB“, tačiau daugiausiai „reitingo taškų“ Lietuvai atnešė Paulius, todėl, mano manymu, pelnytai jį galima vadinti geriausiu 2015 metų lenktynininku.

– Kas buvo perspektyviausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais (iki 21 metų)?

– Tegul trenkia mane žaibas, bet tokio lenktynininko negaliu įvardinti. Tomas Jurevičius – perspektyvus jaunuolis, bet neužkliuvo, kad būtų rimtai lenktyniavęs 2015 metais. Visi kiti mano „labai perspektyviais jaunuoliais“ laikyti arba visai neseniai perkopė 21 metų amžiaus cenzą, arba dar neužkliuvo savo pasiekimais. Gėda, bet šią eilutę paliksiu neužpildytą...

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Lenktynių akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Lenktynių akimirka

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo, labiausiai prisidėjo sportą garsindamas šalyje?

– Benediktas Vanagas. Nemanau, kad ką nors nustebinau ir nemanau, kad labai reikia argumentuoti šį teiginį.

O jei rimtai, tai bene kiekviena bobutė bet kuriame Lietuvos kampelyje paklausta, ką žino apie automobilių sportą, būtinai paminėtų Benediktą. Lietuvos automobilių sporto ambasadorius – kitaip ir nepavadinsi...  

– Geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys 2015-aisiais?

– „Autoplius Fast Lap“.

Jei reikėtų rinkti geriausią 2015 metų įvykį Lietuvos automobilių sporto padangėje, tai būtų „Speedway“ kartodromo atidarymas – spaudžiu dešinę Vytautui ir linkiu ko didžiausios sėkmės. 

Jei kalbėtume apie 2015 metų didžiausią ir žinomiausią automobilių sporto renginį, kurį, kaip ir Benediktą Vanagą, greičiausiai žino kiekviename Lietuvos kampelyje, be jokių abejonių tai būtų 1000 kilometrų lenktynės Palangoje.

Na, o „Autoplius Fast Lap“, mano manymu, tai daugiau nei tiesiog renginys – tai ir automobilių sporto pradžiamokslis, tai ir lenktynių akademija, tai ir puikios bei itin atkaklios lenktynės. Vienu žodžiu – automobilių sporto festivalis.

Penktadienį skaitykite pokalbį su automobilių sporto renginių operatoriumi Audriumi Gavėnu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius