-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaelis Schumacheris grįžta! (atnaujinta 21.07 val.)

F–1 pilotas Felipe Massa, po incidento „Formulės-1“ lenktynėse iškritęs iš tolesnių varžybų, bus pakeistas.
Michaelis Schumacheris stebėjo lenktynes.
Michaelis Schumacheris apsisprendė. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pamažėl sveikstantį „Ferrari“ komandos pilotą pakeis ne kas nors kitas, o legendinis lenktynininkas Michaelis Schumacheris, praneša BBC.

15min.lt primena, kad vokietis, palikęs „Formulę-1“ 2006 metais, neseniai teigė nesidomintis galimybe grįžti į automobilių sportą.

Tačiau  antradienį M.Schumacherio atstovė spaudai Sabine Kehm teigė: „Įprastai sakyčiau, kad jis nesidomi sportu ir kad yra patenkintas dabartiniu gyvenimu, tačiau šį kartą situacija yra kitokia.“

Dėl savo lojalumo komandai aš negaliu kitaip elgtis šioje situacijoje, – paaiškino Michaelis Schumacheris. „Ferrari“ komandai iškilo dilema po šeštadienį įvykusio incidento, kai per Vengrijos GP etapo kvalifikaciją iš Rubenso Barrichello bolido netikėtai atlėkusi spyruoklė sužeidė F.Massai galvą, jis prarado sąmonę ir apytikriai 120 km/val. greičiu trenkėsi į sieną (avarijos video rasite čia).

BBC praneša, kad M.Schumacheris su „Ferrari“ sutarė, jog sės prie bolido vairo jau Valensijos etape rugpjūčio 23 dieną.

M.Schumacheris, kuris dabar dirba „Ferrari“ konsultantu, pareiškė: „Dėl savo lojalumo komandai aš negaliu kitaip elgtis šioje situacijoje.“

„Svarbiausia, ačiū Dievui, kad visos žinios dėl Felipe sveikatos būklės yra teigiamos, ir aš linkiu jam kuo greičiau sveikti. Šią popietę susitikau su komandos vadovu Stefano Domenicali bei „Ferrari“ prezidentu Luca di Montezemolo ir kartu nusprendėme, kad turiu pasirengti užimti Felipe vietą“, – žurnalistams trečiadienio pavakarę sakė M.Schumacheris.

Legendinis lenktynininkas nevairavo „Formulės-1“ bolido nuo 2008-ųjų balandžio ir dabar turės tik tris savaites, kad pasirengtų Valensijos lenktynėms.

Draudimas, neleidžiantis bolidų pilotams treniruotis tarp etapų, reiškia, kad M.Schumacheris neturės galimybės sėsti prie „Ferrari“ vairo iki pirmosios oficialios treniruotės penktadienį, rugpjūčio 21-ąją.

Nepriklausomai nuo to komanda pasirinko M.Schumacherį, o ne atsarginius pilotus Marcą Gene ir Lucą Badoerį.

„Ferrari“ nusprendė F.Massos bolido vairą patikėti M.Schumacheriui, kol brazilų lenktynininkas dėl sveikatos būklės negalės lenktyniauti“, – teigiama komandos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius