-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motociklininkai sezoną užbaigs „Dolce Moto“ renginyje Kačerginėje

Rugpjūčio 27–28 dienomis Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje rengiamos Lietuvos motociklų žiedinių lenktynių čempionato paskutiniojo, šeštojo etapo, varžybos, kurių dalyviai kausis dėl „Dolce Moto“ taurių, bei Baltijos šalių čempionatą vainikuosiančios trečiojo etapo lenktynės.
2010 m. „Dolce Moto“ renginio akimirka
2010 m. „Dolce Moto“ renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

„Į Kačerginę atvyksta greičiausieji Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos motociklų žiedinių lenktynių meistrai, sezono pabaigai neketinantys taupyti nei jėgų, nei technikos. Motociklų sezono uždangą nuleisti lietuviams keletą metų paeiliui patikima neatsitiktinai. Sezoną vainikuojančiomis lenktynėmis ir jas puošiančia margaspalve atrakcijų puokšte kasmet lieka patenkinti ne tik Lietuvos sportininkai, bet ir svečiai bei renginio žiūrovai“, – pirmadienį vykusioje lenktynių spaudos konferencijoje kalbėjo motociklų sporto federacijos prezidentas Virginijus Visockis.

Nors po paskutiniojo etapo batalijų paaiškės daugelio klasių čempionai ir prizininkai, kuriuos pirmieji progą pasveikinti turės atvykę į „Nemuno žiedą“, tačiau keli Lietuvos sportininkai jau užsitikrino ne tik šalies, bet ir Baltijos šalių čempionų laurus.  Eilinį kartą tokiu laimėjimu jau džiaugiasi „Dolce Moto“ ekipos narys Šarūnas Pladas – ne tik daugelio paskutiniųjų metų „Superbike“ klasės lyderis, bet ir savotiška Lietuvos motociklų žiedinių lenktynių vizitinė kortelė. Šarūnas dalyvavo visų iki tol vykusių penkių etapų lenktynėse ir visas jas įtikinamai laimėjo. Surinkęs 125 taškus Š.Pladas dar kartą iškovojo šalies čempiono titulą, suteikiantį galimybę ieškoti rimtesnių varžovų ir, ko gero, jau ne Lietuvos trasose.

Likusias vietas ant šios klasės prizininkų garbės pakylos, ko gero, pasidalys „Moto 20“ sportininkas Evaldas Mikutis ir „Navas Racing“ atstovas Deivis Peteris, kurių galimybės pakovoti dėl sidabro prieš paskutiniojo etapo batalijas bemaž lygios.

Čempionų laurus užsitikrino ir Renatas Balkė, rungtyniaujantis „Rookie 600“ klasėje ir savo taupyklėje turintis 91 tašką. Tašku mažiau iškovojęs Žydrūnas Latoža irgi jau švenčia pergalę „Pretendent“ klasėje, tačiau abiems čempionams paskutiniojo etapo varžybos netaps tik formalumu, nes nugalėtojai savų žiūrovų akivaizdoje trošta įrodyti esą verti iškovotų titulų.

Algimanto Brazaičio nuotr./2010 m. „Dolce Moto“ renginio akimirka
2010 m. „Dolce Moto“ renginio akimirka

Bene atkakliausia kova prognozuojama „Rookie per 600“ klasėje, kurioje su 86 taškais pirmauja „Dolce Moto“ komandos sportininkas Vitas Lopinys. Tačiau varžovai „Navas Racing“ lenktynininkas Žydrūnas Bukauskas (64 taškai) ir Nerijus Liaudanskas (61) be kovos irgi nelinkę pasiduoti.

Dėl teisės užkopti ant „Rookie 600“ klasės nugalėtojų pakylos, tegu ir ne aukščiausiojo laiptelio, atkaklios kovos laukiama tarp Jaroslavo Buinausko (61 taškas) ir Adomo Dautarto (45), o „Pretendent“ klasėje dėl sidabro ir bronzos medalių kausis trys apylyges galimybes turintys sportininkai – Kęstutis Gradavičius (52 taškai), Marius Šliažas (50) ir Nikita Švešnikovas (47).

Komandinėje įskaitoje pirmauja „Dolce Moto“ ekipa, iškovojusi 236 taškus. Dėl sidabro pirštines surems „Navas Racing“ (139 taškai) ir 14 taškų nuo jos kol kas atsiliekanti „Coffe Racers“.

„Ne mažesnį susidomėjimą kelia ir besibaigiantis Baltijos šalių čempionatas, į kurį kiekviena respublika deleguoja pačius geriausius savų šalių atstovus, – akcentavo varžybas rengiančios „Dolce Moto“ asociacijos pirmininkas Mantas Vybornas. – Tačiau, kurie Baltijos šalių sportininkai varžysis Kačerginėje, sužinosime tik varžybų išvakarėse, šeštadienį, kai vyks dalyvių registracija.“ 

Galingų motociklų varikliai riaumos nuo pat šeštadienio ryto, kai prieš varžybas „Nemuno žiede“ prasidės treniruotės. Treniruotėmis prasidės ir sekmadienio, rugpjūčio 28-sios, lenktynių programa, tačiau nuo 12.10 val. čia jau vyks atrankos varžybos, kuriose motociklininkai rungsis dėl geresnių starto pozicijų, ir kurios neretai savo įdomumu bei intriga nenusileidžia pagrindinėms lenktynėms.

Pirmieji paskutinėms sezono lenktynėms 14.15 val. prie starto linijos išsirikiuos „Pretendent“ klasės dalyviai, kurie varžysis trumpiausioje, 10 ratų distancijoje.

Dviem ratais daugiau turės įveikti „Rookie 600“ ir „Rookie per 600“ klasių dalyviai. Pirmieji startuos 15 val., o galingesnių motociklų vairuotojai – 16 val.

17 val. prie lenktynių starto linijos išsirikiuos galingiausius, „Superbike“ bei „Supersport“ motociklus vairuojantys lenktyninkai, kurie skelbs sezono pabaigtuves varžydamiesi ilgiausioje, 16 ratų (52,8 kilometro) distancijoje.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs „Nemuno žiedo“ direktorius Arūnas Samochinas informavo, kad arenos šeimininkai jau pasirengę priimti Baltijos šalių greičiausiųjų motociklininkų desantą, o, rengiantis sezono uždarymo varžyboms, didžiausias dėmesys skirtas lenktynininkų saugumui.

Lenktynių organizatorių nuomone, paskutiniojo etapo varžybos bus itin azartiškos, adrenalino pliūpsniais pradžiuginsiančios šio sporto gerbėjus, kuriems jie rekomenduoja įsigyti VIP bilietus. Jų savininkai, padedami komentatoriaus, turės galimybę stebėti varžybas iš geriausių pozicijų ir pamatyti aštriausių lenktynių akimirkų pakartojimus specialiai įrengtame dideliame LED ekrane. VIP bilietai suteiks galimybę apsilankyti ir techniniame motociklų parke.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius