Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

N.Rosbergas – apie aplinkybes, padrąsinusias trauktis iš „Formulės 1“

Šiemet F-1 čempionu tapęs Nico Rosbergas teigia kurį laiką nežinojęs ar, pasibaigus sezonui, jam pakaks drąsos priimti sprendimą trauktis iš „Formulės-1“.
Nico Rosbergas
Nico Rosbergas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vokietis apie pasitraukimą iš čempionato pradėjo galvoti po pergalės Japonijos GP lenktynėse, kuomet buvo aišku, jog sportininkas turi gerus šansus iškovoti savo pirmąjį F-1 titulą.

N.Rosbergas žinojo, kad varžybos Abu Dabyje jam bus paskutinės. Piloto teigimu, pasibaigus sezonui jis turėjo labai gerai pagalvoti prieš priimant galutinį sprendimą.

„Man palengvėjo pagalvojus, kad galiu tapti čempionu ir tai bus mano paskutinės lenktynės. Pagalvojus apie tai dingo tas didžiulis spaudimas iki tol slėgęs mano pečius“, – sakė N.Rosbergas.

„Tiesa, visa tai labai greitai baigėsi. Nes lenktynės buvo labai įtemptos ir pašėlusios. Tai buvo sunkiausios varžybos mano gyvenime. Pirmadienį manęs jau laukė įprastos procedūros. Tuo metu dar nežinojau ar man pakaks drąsos priimti tokį sprendimą. Bet dabar esu tuo patenkintas ir jaučiuosi puikiai“, – pridūrė vokietis.

Apie savo sprendimą komandos draugą Lewisą Hamiltoną jis informavo pats, nes nenorėjo, kad britas apie tai sužinotų iš žiniasklaidos:

„Aš pats apie tai pranešiau Lewisui. Manau, kad pasielgiau teisingai. Kartu mes kovojome begalę kartų. Tad pagalvojau, kad turiu pats jam pranešti apie savo sprendimą. Turėjau paskubėti, tad nusiunčiau Lewisui žinutę. Galbūt mes apie tai pasikalbėsime vėliau“.

N.Rosbergas pareiškė neketinantis ateityje sugrįžti į F-1: „Tikrai ne. Viskas baigta. Tai istorijos pabaiga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius