-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nenurungiamas ralio simuliatorius – „Richard Burns Rally“

Dabar žiūrite į nuotrauką viršuje ir galvojate – tikra ji ar ne. Atsakymas – ne. Tai yra žaidimas, ralio simuliatorius „Richard Burns Rally“. Bet viskas čia labai rimta.
„Richard Burns Rally“ kompiuterinis žaidimas
„Richard Burns Rally“ kompiuterinis žaidimas / Kadras iš kompiuterinio žaidimo
Temos: 1 Ralis

Žaidimas buvo išleistas 2004-jų Liepos 9-ją. Kompanija „Warthog Games“ sukirtusi rankas su tokiomis kompanijomis, kaip „SCi“ ir „Gizmondo Games“ sukūrė kol kas geriausią ralio simuliatorių. Šis kūrinys buvo pateiktas keturių platformų turėtojams: „Gizmondo“, „PlayStation 2“, „Windows“ bei „Xbox“. Didžiausio susidomėjimo susilaukė „Windows“ platformai skirta žaidimo versija. Mat jai po kurio laiko buvo sukurti praplėtimai, kurie leido žaidimą žaisti internetu su žaidėjais iš viso pasaulio. Bet apie tai šiek tiek vėliau.

Žaidimą pradėsime susikūrę savo vartotoją ir visų pirma turėsime praeiti specialią „Ralio Mokyklą“, kur jums patarimus dalins pats Richardo Burnso šturmanas Robertas Reidas. Sunkiai praėję minėtąją mokymo įstaigą gausite šansą dalyvauti ralio čempionate, kur kovosite su kitais lenktynininkais ir atidarinėsite visą žaidimo siūlomą automobilių bei trasų asortimentą. Tačiau įdomiausia žaidimo dalis slypi kitur.

Taigi dabar apie tai kas įdomiausia šiame žaidime. „RBR“ entuziastai iš Čekijos sukūrė taip vadinamąjį „Pluginą“ (eng. - Plugin). Ši modifikacija suteikia galimybę organizuoti virtualius ralio etapus su begale nustatymų. Pradedant trasomis, baigiant oro sąlygomis, kur galime pasirinkti kelių rūšių rūką, lietų, saulę ir dar daug kitko. Bet žinoma didžiausias dėmesys čia yra skiriamas automobiliams. Čia žaidėjui pasireikšti palikta tokia laisvė, kad net geriausias mechanikas turės ką veikti. Galima keisti beveik visus automobilio valdymo, pakabos, padangų ir daug kitų nustatymų, kaip ir priklauso tikram lenktinių simuliatoriui.

Čekų sukurtas „Pluginas“ debiutavo 2005 metų Kovo 3 dieną. Debiutiniame ralyje susirinko 16 dalyvių. Šiu metu paprastuose turnyruose vidutiniškai galima priskaičiuoti virš 200-tų žaidėjų. Kilus tokiam dideliam susidomėjimui šiuo „Pluginu“ imta kurti įvairias modifikacijas. Naujų automobilių yra sukurta daugiau nei šimtas. Trasų - kelis kartus daugiau, o automobilių dažymų („skinų“) net neįmanoma suskaičiuoti.

Šiu metu veikia nemažai aktyvių „RBR“ žaidimo palaikymo tinklalapių. Vieni užsiima trasų, kiti automobilių modeliavimu, dar kiti teikia informaciją apie žaidimą ir naudingas programas. Šis šedevras nėra užmirštas ir Lietuvoje. Čia mes turime RBR-LT bendruomenę, kuri jau 6-tus metus organizuoja tiek realybėje vykstančių ralio čempionatų atmainas, tiek įdomius ir aktyvius turnyrus.

Kiekvienas save gerbiantis automanas, kuris žaidžia kompiuterinius žaidimus neturi, o privalo išmėginti šį ralio simuliatorių. Galbūt jums jis patiks ir galbūt netgi tapsite pajėgiu pilotu bei kovosite su visos Europos geriausiaisiais. Visą informaciją rasite RBR-LT bendruomenės tinklalapyje – www.rbr-lt.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius