Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„NP Kart Wars“ – aistringos dalyvių batalijos

Kaip ir kas antrą ketvirtadienį, aukščiausiame Lietuvos kartodrome „Kartlandas“ rinkosi automobilių sporto fanatikai. Čia jie susirungė trečiąjame „NP Kart Wars“ etape.
„NP Kart Wars“
„NP Kart Wars“ / Sandros Štabokaitės nuotr.
Temos: 1 Kartingai

118 veidų stojo prie starto linijos organizatorių specialiai modifikuotoje trasoje. Šįsyk, trasa iš tiesų reikalavo didelio meistriškumo – sumažintas posūkių kiekis lėmė labai išaugusį greitį, su kuriuo susitarti pavyko ne kiekvienam. Tuo pačiu buvo išrastos net 4 vietos, tinkamos lenkimams, kas žadėjo aštrias pusfinalių ir finalų kovas. Jų ilgai laukti neteko.

Staigmenų netrūko viso vakaro metu. Pirmąją iš jų pateikė Sandra Bartusevičiūtė. Kartingo sportą jau keletą metų pamiršusi mergina užsuko į renginį pasilabinti su kolegėmis, tačiau netrukus buvo įkalbėta palikti aukštakulnius pavėsyje ir vilkėdama skolintu kombinezonu, ji parodė jog vis dar turi parako – pirma vieta merginų kvalifikacijoje.

Sandros Štabokaitės nuotr./Kova dėl pozicijų po starto buvo išties arši
Sandros Štabokaitės nuotr./Kova dėl pozicijų po starto buvo išties arši

Jai įkandin Kamilija Tamavičiūtė – ji užsiėmė antrąją poziciją prie starto linijos, varžybų favorite laikytą Indrę Senkutę nustumdama į trečiąją. Tokia tvarka startavusios, tokia tvarka damos ir finišavo. Atskirai paminėti reikėtų „Promaksa TEAM“ atstovę Rasą Petrauskienę – merginų treniruočių iniciatorė, bei šių varžybų entuziastė pagaliau gavo paragauti mokslo vaisių ir užėmė 5 vietą.

Jei merginų įskaitoje aistros nurimo greitai, tai vyrukų tarpe jos virė ištisai. Susirinkus visiems čempionato lyderiams, o prie jų prisijungus keletui svečių iš Vilniaus iš anksto buvo aišku, jog TOP 16 pateiks netikėtumų. Taip ir įvyko – automobilių slalomo entuziastas Edvinas Sabalys nepatingėjo atkeliauti visus 100 kilometrų iš sostinės, tam kad kiek patrukdytų favoritams ir tai nemaža dalimi pavyko. Edvinas ir pusfinalyje ir finale užėmė ketvirtą vietą.

Sandros Štabokaitės nuotr./Merginų klasės prizininkės
Sandros Štabokaitės nuotr./Merginų klasės prizininkės

Pirmoji ir turbūt didžiausia netektis entuziastų tarpe – Guru. Kasparas Skamarauskas iki šio etapo buvo vienvaldis čempionato lyderis, tačiau taip ir nesusidraugavęs su trasa, bei teisėjų nubaustas už neįvykdytus „Joker“ ratus, buvo nustumtas į 8 vietą dar pusfinalyje, taip atverdamas visus kelius jo artimiausiai bendros įskaitos persekiotojai, trečią vietą iškovojusiai Kristinai Barauskaitei.

Dar vieną siurprizą pateikė Tomas Pašakinskas. Praktiškai niekuo su automobilių ar kartingų sportu nesusijęs 24 metų paramedikas iš Kauno antrą kartą išbandė savo jėgas „NP Kart Wars“ ir parodė, jog tai nėra vien tik profesionalų lyga – Tomas kvalifikacijoje užėmė 2 vietą, taip palaidodamas „Siųsk Pigiau-Žaibelis 10“ komandos nario Igno Palaimos viltis patekti į pusfinalį.

Sandros Štabokaitės nuotr./Vienas varžybų entuziastų – Prestigio EEDC organizatorius Mantas Kuzmarskis
Sandros Štabokaitės nuotr./Vienas varžybų entuziastų – Prestigio EEDC organizatorius Mantas Kuzmarskis

Būtent ta pati patirties stoka pakišo Tomui koją pozicinėse lenktynėse – startavęs iš pirmos ir užsitikrinęs svarų pranašumą, jaunuolis bandė įveikti „Joker“ ratą, tačiau sumaišė įvažiavimus ir atsidūrė techninėje zonoje. Teisėjams nelaimėlį išstūmus atgal, dėl pozicijų kovoti buvo per vėlu ir pilotui teko pasitenkinti 8 vieta.

Kiek rimtesnį pasirodymą pademonstravo Darius Maciulevičius – Macas. Per plauką patekęs į pusfinalius ir startavęs iš 8 vietos, strategijos ir ramaus važiavimo dėka jis sugebėjo prisikasti iki antros vietos, kurioje ir finišavo. Reiktų paminėti, jog tai jam sunkiai būtų pavykę be Martyno Griškos pagalbos. Šiam važiuojant itin agresyviai ir kiek stuktelėjus priekyje važiuojantį „Juta Racing“ atstovą Igną Gelžinį, Martynas kiek atšoko atgal, sudarydamas Dariaus Maciulevičiaus formos tarpą, kuriuo „Macas“ netruko pasinaudoti. 

Finaliniuose važiavimuose aistros kiek priblėso – iš pirmos startavęs Karolis Kliaudaitis demonstravo pavydėtiną tempą ir antroje vietoje važiavusią Kristiną Barauskaitę lenkė kone puse trasos. Kristinai pasirinkus kiek neteisingą „Joker“ ratų taktiką, į priekį praslydo jau minėtas Martynas Griška, taip užsitikrindamas sau antrąją vietą ir itin brangius bendros įskaitos taškus.

Sandros Štabokaitės nuotr./Nugalėtojai – Karolis Kliaudaitis, Martynas Griška ir Kristina Barauskaitė
Sandros Štabokaitės nuotr./Nugalėtojai – Karolis Kliaudaitis, Martynas Griška ir Kristina Barauskaitė

Ketvirtasis čempionato etapas įvyks lygiai už dviejų savaičių ir jam jau ruošiamasi iš peties – „Kartlandas“ netik sumontavo papildomą ventiliacinę sistemą, tačiau ir pradėjo trasos plėtimo darbus. Jei spės išdžiūti dar varžybų metu lietas betonas, ketvirtojo etapo dalyviams bus pasiūlyta pirmiesiems išbandyti 300 kvadratinių metrų išaugusią trasą. Visą informaciją apie „NP Kart Wars“ galima rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius