-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio rajone finišavo slalomo treniruočių serija „Festina Lente“ taurei laimėti

Sekmadienį Panevėžio rajone esančiame Gustonių aerodrome trečiuoju etapu buvo pabaigta slalomo treniruočių serija vairavimo mokyklos „Festina Lente“ taurei laimėti. Šis etapas išaiškino ne tik nugalėtojus klasėse, bet ir greičiausias komandas.
Treniruotės akimirka
Treniruotės akimirka / Kęstučio Špokausko nuotr.

Paskutiniame etape dalyviai tradiciškai varžėsi skirtingose klasėse, į kurias buvo surikiuoti pagal vairuojamus automobilius. Taip pat atskiros įskaitos buvo sukurtos ir jaunimui bei moterims. Buvo galima registruotis ir į laisvąją klasę, kur dalyvių nevaržė jokie techniniai apribojimai.

Greičiausiu trejetukai klasėse paaiškėjo po trijų važiavimų. Iš jų du geriausi laikai buvo sumuojami.

Trečiame etape pasivaržyti jaunimo klasėje norą išreiškė 6 dalyviai. Greičiausias čia buvo Mantas Nacickas su „Seat Ibiza“. Jam įkandin sekė, tačiau kiek atsiliko Tadas Švagždys su „Mitsubishi Colt“ ir „Volkswagen Golf“ vairavęs Klaudas Bučinskas.

Kęstučio Špokausko nuotr./Treniruotės akimirka
Kęstučio Špokausko nuotr./Treniruotės akimirka

Moterų įskaitoje susirungė penkios dalyvės. Geriausiai čia pasirodė Milita Kiškytė su „Honda Civic“. Antrą laiką pademonstravo Liveta Čekanauskaitė, vairavusi BMW. Trečios vietos taurė iškeliavo Sandrai Petrovienei, vairavusiai „Seat Ibiza“.

Daugiausiai dalyvių susirinko į priekine ašimi varomų automobilių įskaitą. Nepralenkiamas šioje klasėje buvo Gustonių aerodromo asfaltą jau gerai pažįstantis Algirdas Pundzius su „Honda Civic“. Antras iš beveik 30 dalyvių finišavo Mantas Vrubliauskas su „Colt“. Dar vienas „Colt“ vairuotojas – Kęstutis Špokauskas džiaugėsi trečia vieta.

Kęstučio Špokausko nuotr./Treniruotės akimirka
Kęstučio Špokausko nuotr./Treniruotės akimirka

AWD klasė šį kartą nebuvo itin gausi ir čia dalyviai vairavo „Subaru“ arba „Škoda“ automobilius. Geriausiai sekėsi „Subaru“ vairavusiam Dariui Cesevičiui. Už jo liko Modestas Gedvygas su analogišku automobiliu ir trečios vietos prizininkas Almantas Balčėtis su „Škoda Octavia“.

RWD klasėje tarp BMW, ir „Lada“ automobilių startavo ir vienas „Honda“ vairuotojas. Būtent Dariui Jakštoniui, vairavusiam „S2000“ modelį ir priklausė pirmoji šios įskaitos vieta. Antras finišavo Juozas Paliukas su BMW, trečias – taip pat BMW vairavęs Simas Galvadiškis.

Kęstučio Špokausko nuotr./Treniruotės akimirka
Kęstučio Špokausko nuotr./Treniruotės akimirka

Laisvojoje klasėje ant aukščiausio prizininkų pakylos laiptelio dar kartą žengė Algirdas Pundzius, kuris jau šventė pergalę FWD įskaitoje. Juozas Paliukas iškovojo antrosios vietos taurę, o Darius Jakštonis šįkart atsidūrė trečioje vietoje.

Po trečiojo etapo buvo apdovanoti „Festina Lente“ taurės dalyviai, kurie iškovojo aukščiausias pozicijas po visų trijų etapų. Dalyvių laukė vertingi prizai – nuolaidų kuponai vairavimo kursams. Tokie prizai ypač nudžiugino jaunimo klasės dalyvius, kuriems legalus vairavimas gatvėse – netolima ateitis.

Kęstučio Špokausko nuotr./Treniruotės akimirka
Kęstučio Špokausko nuotr./Treniruotės akimirka

Po trijų etapų greičiausiu jaunuoliu pripažintas Tadas Švagždys, kuriam atiteko net 50 proc. nuolaidą suteikiantis kuponas. Antros vietos prizininkas Klaudas Bučinskas iškovojo 30 proc. vertės čekį. 20 proc. nuolaidos kuponą gavo ir trečioje vietoje įsitvirtinusi Laura Draugelytė.

Moterų įskaitoje nugalėjo Liveta Čekanauskaitė. Antra čia buvo Akvilė Miečelienė. Trečia – Sandra Petrovienė. Visos damos taip pat apdovanotos nuolaidų kuponais, atitinkamai 20, 15 ir 10 proc.

Kęstučio Špokausko nuotr./Treniruotės akimirka
Kęstučio Špokausko nuotr./Treniruotės akimirka

FWD įskaitoje per tris etapus daugiausia balų surinko Vytautas Sabutis. Už jo – Almantas Balčėtis ir Algirdas Pundzius. AWD įskaitoje nugalėtoju tapo Darius Cesevičius. Antroje vietoje įsitivirtino Arūnas Lapėnas, o trečioje – Ernestas Cesevičius. RWD klasėje pergalę iškovojo Juozas Paliukas. Antras varžybų seriją baigė Mantas Petrovas, trečias – Mindaugas Draugelis. Šių klasių prizininkai taip pat gavo 20, 15 ir 10 proc. „Festina Lente“ vairavimo mokyklos nuolaidų kuponus.

Dalyviai taip pat varžėsi ir komandinėje įskaitoje, kurioje užregistruotos net 6 ekipos. Daugiausia taškų – 165 surinko „Onyx Furniture“ komanda, kuri pelnė pirmą vietą. Antrą poziciją iškovojo „Škoda“ rinktinė su 150 balų. 141-ą tašką surinko ir trečioje pozicijoje įsitvirtino „Bambukai“.

Galiausiai paaiškėjo ir pagrindinio prizo – „Festina Lente“ vardo taurės laimėtojas. Dėl šio titulo susirungė visų klasių nugalėtojai. Juo tapo šiaulietis RWD įskaitos dalyvis Juozas Paliukas, sėkmingai pasirodęs ir taip išsivežęs taurę iš Panevėžio.

Kęstučio Špokausko nuotr./Treniruotės akimirka
Kęstučio Špokausko nuotr./Treniruotės akimirka

Slalomo treniruotes Panevėžio rajone organizuojančio automobilių sporto klubo „Ladasport“ vadovas Dalius Draugelis pasidžiaugė, kad galimybė lavinti ekstremalaus vairavimo įgūdžius saugioje trasoje vilioja vis daugiau žmonių, o į Gustonių aerodoromą atvyksta ne tik panevėžiečiai, bet ir svečiai iš kitų miestų.

Organizatorius taip pat padėkojo ir aerodromo savininkui Pauliui Kargiui, be kurio malonės kelias į pagal paskirtį nebenaudojamą aerodoromą būtų uždarytas visiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius