Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio motociklų su priekabomis motokroso čempionate dalyvaus ekipažas iš Lietuvos

Birželio 6-7 dienomis Latvijoje, Stelpės mieste esančioje „Piladžu” mototrasoje įvyks pasaulio motociklų su priekabomis motokroso čempionato (dalyvaus 36 komandos) bei Europos keturračių čempionato (patvirtinti 25 sportininkai) etapai. Čia taip pat vyks „BMA“ Rytų Europos čempionatas, kur sportininkai varžysis Motociklų su priekabomis Senjorų, Veteranų ir Oru aušinamų motociklų klasėse (užsiregistravę 49 ekipažai). Motokrosininkai atstovaus daugiau negu dvidešimčiai pasaulio šalių.
Liutauras Variakojis ir Rytis Kišūnas
Liutauras Variakojis ir Rytis Kišūnas / Aurimo Franko nuotr.

Iš viso visose savaitgalį vyksiančiose varžybose Lietuvai atstovaus dešimt ekipažų. Pasaulio motociklų su priekabomis motokroso čempionate varžysis Liutauras Variakojis ir Rytis Kišūnas (startinis nr. 999), Senjorų klasėje dalyvaus Paulius Tendzegolskis ir Martynas Žaliauskas (nr. 7) bei Vytautas ir Andžejus Račkos (nr. 107).

Oru aušinamų motociklų klasėje važiuos Irmantas Šeputis ir Remigijus Namikis (nr. 3), Algimantas Urbonas ir Darius Juška (nr. 13), Tomas Baltušis ir Tadas Natka (nr. 27), Darius Makštelė ir Jonas Pirtinas (nr. 33), Arnoldas Meškelis ir Žygimantas Pirtinas (nr. 41), Dainius Kazlauskas ir Marius Urbonas (nr. 43),  bei Žygimantas Vaisiūnas ir Dovydas Ausiejus (nr. 69). Europos keturračių čempionato etape Lietuvai atstovaus Domantas Vaznys (nr. 888).

Lietuvos ekipaže motociklą vairuojantis Liutauras Variakojis, motociklu su priekaba sportuojantis jau daugiau negu 20 metų, nebeatsimena, kelintą kartą dalyvaus pasaulio čempionato etape.

„Čempionatui ruošiamės dalyvaudami įvairaus lygio varžybose kiekvieną savaitgalį nuo sezono pradžios. Stengiamės bent vieną kartą treniruotis ir savaitės viduryje. Žinoma, važiavome ir žiemą. Šįmet dalyvavome Lietuvos, Latvijos ir Estijos čempionatų etapuose. Stelpėje mums bus pirmas pasaulio čempionato etapas, kuriame startuosime - dar planuojame dalyvauti Kegums (Latvija) ir Kivioli (Estija) pasaulio čempionato etapuose. Daugiau etapų dalyvauti neleidžia finansinės galimybės.“

Kaip teigia Liutauras, stipriausi varžovai yra nepasiekiami, tad lietuviai varžysis su latviais ir estais. Komanda įvardina kelis sau keliamus tikslus - tai pakliūti į finalą (būti tarp 32 geriausiųjų), o tada papulti ir į dvidešimtuką. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius