Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 06 /23:22

Penktas Dakaro etapas: užklupo liūtis, A.Juknevičius finišavo po didžiulio gedimo

Penktame Dakaro etape liko vienintelis lietuvių ekipažas: Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu, važiuojantys „Toyota Hilux“ automobiliu. Vos išvažiavę į startą, jie sulaukė nelinksmos žinios – pusė šio Dakaro etapo yra atšaukta, tarp jų ir lietuvių itin mėgstama atkarpa kopose. Taip penktas Dakaro greičio ruožas sutrumpėjo nuo 447 km iki maždaug 200 km.

Likusioje penkto Dakaro greičio ruožo dalyje vyrauja klasikinio ralio tipo keliai, bet yra ir kopų.

Likusi atkarpa, kaip praneša Dakaro organizatoriai, atšaukta dėl blogo oro: lietus kalnuose paplovė kai kuriuos bekelės ruožus ir šie tapo nepravažiuojami.

Prasidėjus penkto etapo klasikinio ralio sekcijai, čia buvo nesustabdomas devyniskart WRC čempionas Sebastienas Loebas.

Antras – Nani Roma, trečias – Stephane'as Peterhanselis.

Antanas Juknevičius susidūrė su techninėmis problemomis

A.Juknevičius su D.Vaičiuliu, startavę iš 30-os vietos, pamažu kilo rikiuote aukštyn ir po antro kontrolės punkto (iš penkių) ekipažas užėmė 26-ą vietą.

Tačiau po trečiojo WP (tarpinio taško) jis nukrito į 35 vietą. Į paskutinį WP jis taip pat vėlavo, šį punktą pravažiavo 48-as. Tačiau finišavo preliminariai 47-as.

Šįkart Antanas ne tik klaidžiojo, bet susidūrė ir su rimtomis techninėmis problemomis.

Pirminiais duomenimis, šįkart Antanas ne tik pasiklydo (klaidžiojo ir lyderiai), o vėliau susidūrė su techninėmis problemomis: po nesėkmingo šuolio nuo tramplino nusisukus kardanui, liko be priekinių varančiųjų ratų. Tokiomis ekstremaliomis sąlygomis važiavo per kopas, kelis kartus strigo.

„Vėl buvo daug organizatorių gudrybių – kelio knyga ne visiškai tiksliai rodė, kur turėtų būti įskaitinis punktas. Visi dalyviai buvo pasimetę, vienu metu net buvome tarp kelių „MINI“ bolidų ir Ginielio De Villierso – visi, net lyderiai, sunkiai ieškojo to punkto. Vėliau išsivadavę jau bandėm atsikovot ir spaudėm ir po vieno nemažo šuolio nusisuko priekinės ašies kardanas. Turėjome sustoti, bandėme remontuoti, bet priėmėm sprendimą važiuoti tik galine ašimi, – įspūdžiais dalinosi Antanas Juknevičius. – Tokioje trasoje važiuoti galu per kopas žiauriai sunku. Bet čia yra Dakaras, ką jis mums duoda – mes priimam ir važiuojam pirmyn. Neturime kitos išeities, kaip tik kovoti toliau atstovaudami Lietuvai.“

Daugybė lenktynininkų penktajame etape nerado vieno ar net kelių įskaitinių punktų, o tai reiškia, kad organizatorių jie bus nubausti baudomis. Iki šio etapo A.Juknevičiaus ir D.Vaičiulio ekipažas rikiavosi 21-oje vietoje bendrojoje įskaitoje.

Žiūrėkite reportažą iš Argentinos: „Bitutei“, jau iškritusiai iš rikiuotės, keičiamas variklis. Kalba Vaidotas Žala, Saulius Jurgelėnas, Darius Biesevičius-Biesas ir kt.:

Jau finišavo motociklininkai. Jiems šios dienos lenktynės buvo tikras pragaras, dauguma lyderių (J.Barredo Borto, M.Walkneris) pasiklydo. Pirmasis finišavo kelio nepametęs britas S.Sunderlandas. Įkandin jo išsirikiavo A.Van Beveren ir J.Pedrero. Legendinis portugalas P.Goncalvesas – ketvirtas.

Etapo rezultatus tiesiogiai stebėkite čia:

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://gaps.dakar.com/2017/dakar/aso/uk

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius