-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktasis „MotoGP“ etapas vyks Le Mano trasoje

Šis Prancūzijos miestas ne veltui laikomas automobilių sporto Meka, o čia vykstančios 24 valandų lenktynės – vienos garsiausių visame pasaulyje. Le Mano „Bugatti“ trasa, kurioje ir vyksta motociklininkų lenktynės, viena seniausių dabartinio čempionato kalendoriuje.
„Moto GP“ lenktynės Katare
„Moto GP“ lenktynės Katare / „Scanpix“ nuotr.

Tiesa, Le Manas kuriam laikui buvo priverstinai išbrauktas iš kalendoriaus, kai 1995 metais Alberto Puigas čia patyrė kraupią avariją. Į čempionatą atnaujintas Le Mano žiedas sugrąžintas 2000-aisiais. Dabartinė trasa – labai kompaktiška ir neilga (4185 m). Iš viso joje išvingiuota 13 posūkių, o ilgiausia tiesioji tesiekia vos 674 metrus.

„Moto Grand Prix“ klasėje šiemet bene svarbiausias klausimas – kas pralenks Marcą Marquezą? Jaunasis pasaulio čempionas sezoną pradėjo keturiomis pergalėmis per ketverias lenktynes, o savo varžovams vilčių nepalieka ir per pirmąsias treniruotes Le Mane.

Prisimenant praėjusius metus, geriausias galimybes mesti iššūkį M. Marquezui turėtų lyg ir komandos draugas Danielis Pedrosa. Tiesa, „Honda“ senbuvis šiemet atrodo tarsi iš anksto susitaikęs su jauno kolegos dominavimu.

Šis sezonas katastrofiškai prasidėjo pagrindiniam praėjusių metų M. Marquezo konkurentui Jorge Lorenzo. Ispanas tik vieną kartą lipo ant nugalėtojų pakylos, o Le Manas vėl nebus „Yamaha“ motociklams labai palanki trasa. Kiek geriau čempionatas prasidėjo patyrusiam Valentino Rossi. Chereso trasoje jis vėl buvo ant pjedestalo, o šią savaitę pradėjo derybas dėl naujos dvejų metų sutarties su „Yamaha“.

Šie keturi vėl bus pagrindiniai konkurentai kovojant dėl podiumo vietų, o kaišioti pagalius į ratus pamėgins Andrea Dovizioso, Alvaro Bautista, Stefanas Bradlas ir kiti antrojo ešelono lenktynininkai.

„Moto2“ klasėje įspūdingą formą demonstruoja du „Marc VDS Racing Team“ lenktynininkai Esteve Rabatas ir Mika Kallio, tačiau čia dominavimas paprastai trunka gerokai trumpiau, nei tarp galingiausių motociklų. Ispano ir suomio konkurentai įnirtingai ieško techninių sprendimų, o pirmuosius pažangos ženklus bus galima pamatyti būtent Le Mane.

„Scanpix“ nuotr./„MotoGP“ lenktynės Valensijoje
„Scanpix“ nuotr./„MotoGP“ lenktynės Valensijoje

Akivaizdu, kad įdomiausias lenktynes šiemet dovanos „Moto3“ klasės lenktynininkai. Jauni, ambicingi ir trokštantys pasirodyti didžiojoje scenoje – šie žodžiai galioja Jackui Milleriui, Romano Fenati, Alexui Rinsui ir kitiems, todėl kiekviename etape vyksta bekompromisė kova dėl kiekvieno trasos centimetro. Dar viena tokia kova – sekmadienį tiesiogiai per „Viasat Sport Baltic“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius