Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Pirelli“: 2014 m. F-1 padangos grėsmės saugumui nekels

„Pirelli“ pareiškė, kad padangos, kurias komandos naudos 2014 m., nekels jokios grėsmės saugumui, nepaisant įvykusio incidento Bahreine vykusių bandymu metu.
„Pirelli“ padangos
„Pirelli“ padangos / „Scanpix“ nuotr.

Tris dienas Bahreine vykę „Pirelli“ padangų bandymai „Mercedes“ ekipai baigėsi anksčiau nei planuota, kai važiuojant 320 km/h greičiu sprogo ant Nico Rosbergo bolido sumontuota padanga. Kaip praneša britų „Autosport“, sportininkas po incidento nieko nekliudė, tačiau sprogusi padanga vis dėl to apgadino bolidą. Atsižvelgusi į situaciją komanda nusprendė bandymų Bahreine nebetęsti.

Nico Rosbergas
Nico Rosbergas

„Bahreino trasos tiesiojoje apsisukau važiuodamas 320 km/h greičiu, nes sprogo padanga be jokio įspėjimo. Dėl to teko paieškoti tualetinio popieriaus...“, – savo „twitter“ sraute rašė N. Rosbergas.

Susisiekus su „Pirelli“ atstovu pastarasis pareiškė, jog padangų sprogimų bandymų metu pasitaiko.

„Bandymai Bahreine yra privatūs, tad didžioji dalis surinktos informacijos yra konfidenciali. Būtent tam ir yra reikalingi bandymai“, – sakė „Pirelli“ atstovas.

„Pirelli“ padangos
„Pirelli“ padangos

„Pirelli“ teigimu, ant vokiečio automobilio buvo sumontuotos prototipinės padangos. Pastarosios iki šiol buvo bandytos tik italų kompanijos laboratorijoje ir toliau nebus naudojamos.

„Nederėtų abejoti saugumu dėl padangų, kurias tieksime komandoms kitais metais. Incidentas, kuriame sudalyvavo Nico Rosbergas, bus išanalizuotas. Visos detalės, kurios paaiškės tyrimo metu bus perduotos FIA ir komandoms“, – teigiama „Pirelli“ pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius