-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 02 /22:04

Pirmąjį „stogą“ „Rally Classic“ varžybose patyrė „nulinis“ ekipažas, įpusėjus raliui lyderiauja broliai Žalos

Penktadienio vakarą Druskininkuose prasidėjo paskutinis Lietuvos ralio čempionato etapas – „Rally Classic“. Vos prasidėjus varžyboms įvyko pirmasis incidentas, kurio metu nuo kelio nulėkė ir vertėsi „nulinis“ ekipažas.

Incidentas įvyko pačiame pirmame greičio ruože, tramplinais pasižyminčioje atkarpoje. Nuo kelio nulėkęs 03 numeriu pažymėtas automobilis „Subaru Impreza WRX STI“ keletą kartų vertėsi.

Ekipažo nariai – vairuotojas Paulius Novakas ir šturmanas Mykolas Stravinskas nenukentėjo, nors automobilis apgadintas gana smarkiai.

Ten tramplinai kreivi ir apgaulingi, o greitis siekia netoli 200 km/val.

Incidentą pakomentavo ir pats ralio organizatorius Jonas Balčiūnas.

„Jie nepataikė į trampliną ir užkabino kelio kraštą. Daug kartų vertėsi. Ekipažo nariams viskas tvarkoje. Incidentas įvyko ten, kur žiūrovams rekomendavome stebėti šuolius per tramplinus. Ten tramplinai kreivi ir apgaulingi, o greitis siekia netoli 200 km/val.“, – teigė ralio organizatorius.

15min.lt skaitytojo Raimondo Ališausko nuotr./„Nulinio“ ekipažo avarija Druskininkų ralyje
15min.lt skaitytojo Raimondo Ališausko nuotr./„Nulinio“ ekipažo avarija Druskininkų ralyje

Pirmąją ralio dieną dalyviai turės įveikti penkis greičio ruožus. Šiuo metu po trijų greičio ruožų pirmauja brolių Vaidoto ir Žygimanto Augusto Žalų ekipažas. Antroje vietoje su 4,2 sek. deficitu – Deividas Jocius su Donatu Zvicevičiumi.

VIDEO: Druskininkai „Rally Classic“ 2015 - GR3

Trečią poziciją šiuo metu išlaiko latviai Janis Vorobjovs ir Andris Malnieks. Lyderiui jie pralaimi 14,5 sek.

Komandos nuotr./Vaidotas ir Žygimantas Žalos
Komandos nuotr./Vaidotas ir Žygimantas Žalos

„Iš pradžių atrodė, kad su Janiu reikės matuotis sekundę į sekundę, bet dabar turime šiokią tokią persvarą. Svarbiausia dabar miške neprisidaryti reikalų. Tai bus lošiančioji korta ir paaiškės, kas iš viso lieka ralyje, kas nebevažiuoja. Trasos labai greitos. Antrame GR buvo ir lėtesnių sekcijų. Aišku, yra ir tokių atkarpų, kur trampynais kyli kaip „Boeing`as“, – sakė V.Žala prieš GR4 startą.

VIDEO: Pauliaus Novako „Subaru Impreza WRX STI“ po avarijos

Ketvirtasis GR permainų neatnešė, tad lyderių trejetas išliko toks pats. Beveik nepakito ir laiko intervalai tarp ekipažų.

Penktame greičio ruože vėl greičiausias buvo brolių Žalų tandemas. Ekipažas artimiausią varžovą šiame greičio ruože – Benediktą Vanagą aplenkė net 30,9 sek. Trečias laikas penktame GR priklausė nuo Žalų 36,6 sek. atsilikusiam D.Jociui.

Komandos nuotr./Vaidotas ir Žygimantas Žalos
Komandos nuotr./Vaidotas ir Žygimantas Žalos

Po penkių greičio ruožų ir pirmosios dalio dienos, turėdamas 40 sek. persvarą, lyderiauja Vaidoto ir Žygimanto Augusto Žalų tandemas. Jie lenkia antroje vietoje esantį Deividą Jocių. Dėl trečiosios vietos kelių sekundžių intervale kovoja J.Vorobjovs ir Vytautas Švedas, tačiau kol kas priekyje yra latvis.

VIDEO: Druskininkai „Rally Classic“ 2015 - naktinis greičio ruožas

Šeštadienį dalyviams teks įveikti dar tiek pat greičio ruožų.

GAZAS.LT dėkoja skaitytojui Raimondui Ališauskui už atsiųstas nuotraukas. Savo užfiksuotas akimirkas galite siųsti ir jūs! Informacijos lauksime adresu gazas@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius