-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmame BaDC etape – latvių drifterių triumfas (nuotraukos)

Šį savaitgalį Rygoje, Bikerniekų žiede, įvyko pirmasis Baltijos Drifto Čempionato (BaDC) etapas. Šis etapas buvo itin sėkmingas jo šeimininkams latviams – jie jame užėmė pirmąsias vietas.
waska.lt nuotr.
IMG_8832

Latviai vis dėlto sugebėjo nustebinti: visų pirma dalyviais. Mažai kas tikėjosi, kad net 10 jų automobilių atitiks gana griežtus BaDC techninius reikalavimus. Svarbiausia, kad latviai vairuotojai suspėjo ne tik automobilius pasiruošti, bet ir daug treniruotis. Neaišku, ar jie visąlaik bandė „atkalti“ praėjusio etapo trasą, bet važiavo jie tikrai įsimintinai. Tiesa, ne visi. Pusfinalio bei finalinė kovos buvo ypač įspūdingos: dideli greičiai (apie 140 km/h), ypatingai maži atstumai tarp automobilių bei milžiniški slydimo kampai – visa tai neleido žiūrovams nė nusižiovauti.

 

Jau kvalifikacija tribūnose sėdintiems renginio stebėtojams žadėjo gerą renginį: dalyviai vienas po kito važiavo vis įspūdingiau. Nepaisant pasiruošusių dalyvių, netrūko ir retai visoje Europoje sutinkamų mašinų: buvo ir Nissan Skyline R33, ir Toyota Corolla AE86 Levin. Kvalifikacinio etapo nugalėtojai susitiko ir finalinėje kovoje: Ervins Erglis ir Kristaps Blušs, o praėjusių metų Latvijos čempionas “nenugalimasis“ Gvido Elksnis liko penktas. Tiesa, jis važiavo nebe su praėjusiame sezone laimę atnešusiu BMW E36 M3, o su Nissan Skyline R33. Pripratimas prie automobilio daro savo – pirmoje porinėje „tsuiso“ kovoje G.Elksnis apsisuko ir net nepateko į pusfinalį.

 

O „tsuiso“ kovos buvo įspūdingos ir ypač mėgstamos BMW markės automobilių mėgėjų – pusfinaliuose dalyvavo net trys BMW E30 modeliai bei vienas BMW E36. Finalinėje kovoje nugalėtoju buvo paskelbtas E.Erglis, važiavęs BMW E30 automobiliu. Antras liko buvusį G.Elksnio bolidą vairavęs K.Blušs, trečias – Ivo Cirulis.

Bikerniekų žiede vyko ne tik pirmoji BaDC kova – BaTCC (Baltic Touring Car Championship) bei BMW taurės pirmieji etapai taip pat vyko toje pačioje trasoje. Bene įdomiausia kova buvo BMW 318 klasėje, kur dėl pirmosios vietos kovėsi 2 lietuviai: Karolis Doleba bei Robertas Kupčikas. Pastarasis visas lenktynes laikėsi vos metro atstumu nuo K.Dolebos automobilio galo, tačiau jo aplenkti taip ir nepavyko. Nors tai iš šalies atrodė tarsi katės žaidimas su pele, šįkart R.Kupčikui savo varžovo nugalėti nepavyko. Kitose lenktynių klasėse intrigos taip pat buvo nemažai, tačiau čia kone visur nugalėjo jaunimas – tai dar kartą įrodo, kad nauji į autosportą ateinantys veidai gelbėja šią sporto šaką nuo esamo sustabarėjimo.

 

Taigi, pirmasis bendrojo Baltijos šalių projekto BaDC etapas sulaukė vien latvių. Gal vis dėlto šiam renginui buvo pasirinkta kiek per ankstyva data – juk tiek lietuviai, tiek estai nespėjo paruošti savo automobilių. Tačiau pirmajam Driftingo čempionato etapui gegužės 29 dieną Kaune, Urmo bazėje, dalyviai tikrai bus pasiruošę. Ne tik naujais, mažai kam matytais automobiliais, tačiau ir, palyginti su praėjusiais metais, patobulėjusiu vairavimu. Vis dėlto liko dar mėnuo, tad laiko mašinai pabaigti ir treniruotis yra nemažai. Artėjančioje kovoje žiūrovus vėl stebins ne tik praėjusių metų lyderiai, bet ir nemaža dalis naujų dalyvių – tai buvo galima pamatyti „Licence Day“ renginyje prieš daugiau nei savaitę Šiauliuose. Tad Kaune laukiama dviženklio skaičiaus savo sugebėjimais žiūrovus stebinančių vairuotojų – pirmoji Driftingo čempionato kova gegužės 29 dieną Kaune nusimato ypač įdomi!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius