Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji Webberio pergalė „Formulėje-1“

Sekmadienį Nurburgringe (Vokietija) vykęs 9-asis 2009 metų „Formulės-1“ čempionato etapas tapo tikra švente australui Markui Webberiui. 32 metų „Red Bull“ pilotas iškovojo pirmąją savo pergalę „Formulėje-1“.
32 metų M.Webberiui pergalė Nurburgringe buvo pirmoji „Formulėje-1“ per jo karjerą.
32 metų M.Webberiui pergalė Nurburgringe buvo pirmoji „Formulėje-1“ per karjerą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tiesa, lenktynių pradžia M.Webberiui nieko panašaus nežadėjo. Pirmą kartą per savo karjerą „Formulėje-1“ iš pirmosios pozicijos lenktynes pradėjęs australas jau startuodamas turėjo nertis iš kailio, kad apgintų savo poziciją nuo su lengvesniu „Brawn“ bolidu etapą pradėjusio brazilo Rubenso Barrichello.

M.Webberio nelaimei, pagal taisykles jam to padaryti nepavyko: teisėjai nusprendė, jog australas buvo neteisus išstumdamas varžovą iš trasos, ir skyrė baudą – važiuoti pro techninės priežiūros zoną.

Šia konkurento nesėkme puikiai pasinaudojo jau minėtas R.Barrichello, įsitvirtindamas pirmoje rikiuotės vietoje. Tačiau iškovoti pirmąją pergalę šiais metais brazilui sekmadienį nebuvo lemta.

Dėl techninių problemų „Brawn“ komandai nepavyko pripilti tiek degalų, jog R.Barrichello užtektų jų pasiekti varžybų finišui, todėl lenktynininkas turėjo dar kartą sukti į techninės priežiūros zoną ir taip prarado daug brangaus laiko, tad finišo juostą galiausiai kirto tik šeštas.

Nepasisekus R.Barrichello į pirmą rikiuotės vietą grįžo M.Webberis. Jis savo pozicijos niekam neužleido iki pat finišo.

Taip! Taip, aš tai padariau! Valio! – džiūgavo M.Webberis.„Taip! Taip, aš tai padariau! Valio!“ – emocijų po finišo neslėpė pirmą pergalę „Formulėje-1“ iškovojęs australas.

Jam už nugaros, atsilikęs 9,2 sek., finišavo komandos draugas iš „Red Bull“ vokietis Sebastianas Vettelis.

Trečias liko brazilas Felipe Massa („Ferrari“), kuriam tai buvo pirmoji galimybė užlipti ant nugalėtojų pakylos šį sezoną.

Puikią ketvirtą vietą užėmė vokietis Nico Rosbergas („Williams“), lenktynes pradėjęs vos iš 15-os pozicijos.

Čempionato lyderis Jensonas Buttonas („Brawn“) finišavo penktas, ispanas Fernando Alonso („Renault“) – septintas, o paskutinį tašką, skiriamą už aštuntą vietą, iškovojo suomis Heikki Kovalainenas („McLaren“).

Lenktynėse itin nepasisekė čempiono titulą ginančiam britui Lewisui Hamiltonui („McLaren“). Penktas lenktynes pradėjęs pilotas per incidento etapo pradžioje pažeidė savo bolido padangą ir praradęs marias laiko finišo juostą galiausiai kirto tik 18-as.

Bendrojoje čempionato įskaitoje ir toliau užtikrintai pirmauja J.Buttonas – 68 taškai. Antras žengiantis S.Vettelis (47 tšk.) britui pralaimi 21-u, o į trečią vietą po pergalės Vokietijoje šoktelėjęs M.Webberis (45,5 tšk.) – 22,5 taško.

„Brawn“ (112 tšk.) ekipa lyderės poziciją išlaikė ir Konstruktorių taurės įskaitoje, tačiau dvi pirmąsias vietas Nurburgringe iškovojusi „Red Bull“ (92,5 tšk.) komanda sumažino varžovų persvarą iki 19,5 taško.

Kitas, 10-asis, šio sezono „Formulės-1“ etapas vyks po dviejų savaičių, liepos 26 dieną, Vengrijoje, Hungaroringe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius