-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Porsche Carrera Cup“: pozicijas pavyko išlaikyti

Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės septintasis ir aštuntasis etapai „Oulton Park“ trasoje permainingai susiklostė „Juta Racing“ komandos lenktynininkui Jonui Gelžiniui.
„Porsche Carerra Cup“ „Oulton Park“ lenktynių trasoje
„Porsche Carerra Cup“ „Oulton Park“ lenktynių trasoje / Komandos nuotr.

Per laisvąsias treniruotes viskas buvo tarsi ir neblogai. Nepaisant to, kad pirmoji treniruotė vyko daug trumpiau negu planuota, nes vienas dalyvis pakliuvo į avariją ir buvo ilgai tvarkoma trasa. „Juta Racing“ komandai kilo daug neatsakytų klausimų, nes Jonui trūko greičio. Tam įtakos turėjo ir tai, kad nemažai „Porsche Carrera Cup GB“ dalyvių šioje techniškai sudėtingoje trasoje treniravosi likus savaitei iki oficialių lenktynių.

Antroji treniruotė klostėsi jau geriau, tik niekaip nepavykdavo gerai sureguliuoti stabdžių balanso – vis užsiblokuodavo priekiniai ratai.

Abu kvalifikacinius važiavimus laimėjo Michaelas Meadowsas („SAS/Redline Racing“ komanda), 3,5824 km ilgio ratą įveikęs beveik identišku laiku, atitinkamai per 1 min. 22,938 sek. ir per 1 min. 22,940 sek.

Tuo tarpu Jonas Gelžinis pirmame greitame savo rate padarė klaidą: stipriai užsiblokavo priekinis ratas, tad teko grįžti į techninio aptarnavimo zoną ir montuoti naujų padangų komplektą. Po to jau nebeliko teisės daryti jokių klaidų ir Jonui pavyko pasiekti penktą rezultatą (nuo lyderio atsiliko 0,278 sek.) bei pirmą rezultatą „Pro-Am1“ kategorijoje.

Antroje kvalifikacijoje J. Gelžinis buvo septintas (atsiliko 0,552 sek.) ir į priekį dar praleido savo kategorijos atstovą omanietį Ahmadą Al Harthy („Redline/Oman Air“). Įdomu tai, kad kvalifikacinių važiavimų metu net dešimties pirmųjų dalyvių laikai tilpo į 1 sekundės intervalą.

Komandos nuotr./„Porsche Carerra Cup“ „Oulton Park“ lenktynių trasoje
Komandos nuotr./„Porsche Carerra Cup“ „Oulton Park“ lenktynių trasoje

Pirmųjų lenktynių startas Jonui Gelžiniui pavyko: lietuvis išlaikė savo poziciją, nors į ją labai smarkiai pretendavo  Euanas Hankey’us („Parker with Juta“). „Jonas viso važiavimo metu įvairiais būdais bandė įveikti praėjusių metų antrosios vietos laimėtojo Michaelo Caine’o pasipriešinimą. Nors Jonas buvo ir greitesnis, tačiau šioje trasoje lenkti yra labai sunku, - apie lenktynes pasakojo „Juta Racing“ komandos vadovas Audrius Gelžinis. – Iš paskos važiavęs E. Hankey’us mūsiškio nelabai spaudė, o dar kai įpusėjus lenktynėms padarė mažą klaidą, Jonui grėsmės iš galo jau nebeliko, tad jis galėjo atsidėti kovai su M. Caine’u. Deja, važiavimui einant į pabaigą vieno iš dalyvių „Porsche“ po avarijos ant trasos prilaistė aušinimo skysčio, o teisėjai kitų dalyvių dėl to laiku neįspėjo“.

Michaelui Meadowsui tai kainavo pirmą vietą: jis buvo lyderis ir pirmas užlėkė ant slidaus paviršiaus, tuo tarpu iš paskos važiavę Jamesas Suttonas („SAS/Redline Racing“) ir Stephenas Jelley’us („Parker with Juta“) visa tai matė ir pasinaudojo šia situacija. Jonas Gelžinis ir Michaelas Caine’as („Nationwide/Motorbase“) irgi išbandė tą slidumą, tačiau abiems pavyko išvengti didesnių nemalonumų. J. Gelžiniui jau buvo pavykę išsiveržti į priekį, tačiau kitame posūkyje M. Caine’as labai atkakliai gynėsi ir susigąžino prarastą poziciją.

Taigi Jonas Gelžinis septintajame etape „Oulton Park“ trasoje finišavo penktas ir nugalėjo „Pro-Am1“ kategorijoje.

Sekmadienį vykusio aštuntojo etapo metu pradėjo lynoti. „Tai buvo blogiausia, nes nelijo, o tik lynojo ir iki pat paskutinio momento nebuvo aiškios trasos dangos savybės. Čia mes suklydome su reguliavimais, stabdžių balansu ar padangų slėgiu. Pradžioje Jonas lyg ir buvo greitas, tačiau lenktynių vidurys buvo tiesiog tragiškas. Į pabaigą greitis vėl atsirado (pasiektas geriausias rato įveikimo laikas savo kategorijoje ir šeštas absoliučiai), bet jau buvo per vėlu. Taigi teks analizuoti, gilintis, svarbiausia - surasti tokio nesėkmingo važiavimo priežastis,“ – sakė A. Gelžinis.

Aštuntąjį etapą laimėjo S. Jelley’us, o J. Gelžinis liko 12-as bei ketvirtas „Pro-Am1“ kategorijoje. Bendrojoje įskaitoje ir „Pro“ kategorijoje pirmauja Jamesas Suttonas – 150 taškų. Į antrą vietą pakilo Michaelas Meadowsas – 130 taškų, į trečią – Stephenas Jelley’us – 126 taškai. Iš antros vietos į ketvirtą nukrito Euanas Hankey’us – 112 taškų.

Jonas Gelžinis išliko penktoje bendrosios įskaitos vietoje – 78 taškai, tačiau artimiausias persekiotojas Richardas Plantas („Team Parker Racing“) savo atsilikimą nuo lietuvio sumažino trimis taškais ir dabar jų turi 75.

Nepaisant nelabai sėkmingų antrųjų lenktynių „Oulton Park“ trasoje, J. Gelžinis išlaikė 39 taškų persvarą prieš Rory Butcherį („Celtic Speed“) „Pro-Am1“ kategorijoje: abu pilotai atitinkamai turi 89 ir 50 taškų. Trečią vietą šioje kategorijoje užima Ahmadas Al Harthy – 47 taškai.

Devintasis „Porsche Carrera Cup GB“ etapas įvyks birželio 25– 26 dienomis Niurburgringo senojoje trasoje, įžymiajame „žaliajame pragare“. Tai bus precedento neturinčios lenktynės, į kurias susirinks apie 200 dalyvių iš viso pasaulio „Porsche Carrera Cup“ serijų: Vokietijos, Prancūzijos, Italijos, Didžiosios Britanijos, Skandinavijos, Azijos, Japonijos ir Australijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius