-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projekto „Karys-lenktynininkas” dalyviai išmėgins profesionalų simuliatorių

Gruodžio mėnesį prasidėjusios atrankos į unikalų projektą „Karys-lenktynininkas“ įsibėgėja: šį šeštadienį 20 projekto dalyvių rinksis prekybos centre „Mega“, siekdami pademonstruoti savo vairavimo sugebėjimus. O ką veikti Lietuvos kariai tikrai turės: jų laukia dar Lietuvoje nematytas ir viešumoje nedemonstruotas lenktynių simuliatorius.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš beveik 200 karių atrinkus 60 laimingųjų, kurie dalyvavo sekančiame etape Kauno Karininkų Ramovėje sausio 15-ąją dieną, šiuo metu dalyvavimą projekte tęsia 20 karių savanorių ir profesinės tarnybos atstovų.

Kaip ir prieš tai buvusio etapo metu, taip ir viešai įvyksiančios atrankos metu, profesionaliais lenktynininkais norinčių tapti sportininkų pasirodymą vertins kompetentinga komisija, sudaryta iš ralio profesionalų ir šou verslo žinovų.

Anot organizatorių, prekybos centre „Mega“ bus galima ne tik susipažinti su 20 laimingųjų projekto dalyvių, bet ir su karine bei sportine technika. Prekybos ir laisvalaikio centro lankytojai turės galimybę ir pabendrauti su Lietuvos automobilių sporto lenktynininkais, užimsiančiais garbingas komisijos kėdes.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos

Karių įgūdžius vertins puikiai net kelioms automobilių sporto mėgėjų kartoms pažįstamas, Lietuvos ir TSRS autosporto legenda, garsus lenktynininkas Stasys Brundza – jis šio projekto komisijos pirmininkas. Taip pat, bus galima sutikti ir puikiai pirmajame šių metų Lietuvos ralio čempionato etape pasirodžiusį ir ne vieną ralio trofėjų iš Lietuvos ir Baltijos ralio varžybų į namus parsivežusį Giedrių Notkų.

Gyvai pabendrauti projekto žiūrovai galės ir su Deividu Jocium, šiais metais jau spėjusiu sudalyvauti pasauliniame „Monte-Carlo“ ralyje.

Gyvai susipažinti bus galima ir su Darium Biesevičium – tai Lietuvos inžinierius, ženkliai prisidėjęs prie pirmojo Lietuvoje konstruoto automobilio, dalyvavusio ir prestižiniame Dakaro ralyje: juo startavo Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos

Renginio organizatoriai siūlo ne tik susipažinti su projektu ir jo dalyviais bei tarptautinėmis ralio žvaigždėmis iš arčiau: kol projekto atrankos dalyviai varžysis važinėdami ralio trasoje, renginį stebintys ir susidomėję prekybos centro lankytojai galės ne tik laimėti galimybę išbandyti dar niekur nematytą profesionalų simuliatorių, bet ir renginio partnerių ir projekto draugų įsteigtus prizus ir pasimėgauti „X faktoriuje“ išgarsėjusios muzikinės grupės „Only Once“ pasirodymu.

Tarp vairavimo gebėjimus demonstruosiančių laimingųjų – Lietuvos karinėse pajėgose tarnaujantys ir šaliai atsidavę kariai iš visos Lietuvos, tarp kurių – net trys merginos. Organizatorių teigimu, dalyvavimas ralyje ir tarnyba šaliai – dvi disciplinos, reikalaujančios ne tik drausmės, ištvermės, bet ir pasiruošimo. Kiekvienas atrankos etapas ne tik leidžia geriau pažinti kandidatą, bet ir suteikia naudos jam pačiam.

Šis atrankos etapas prekybos centre „Mega“ vyks vasario 11d., nuo 11 iki 19 valandos. Visi, besidomintys tiek lenktynėmis, tiek karine įranga, turės galimybę ne tik sužinoti kažką naujo, bet ir kur paganyti akis.

Daugiau apie Lietuvos sportininkų paramos kariuomenei projektą ir komandą – organizatorių internetiniame puslapyje www.karys-lenktynininkas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius