-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Kupčikas dominavo šeštadienio „Volkswagen Castrol Cup“ lenktynėse Čekijoje

Šį šeštadienį prasidėjo tikroji kova ketvirtajame „Volkswagen Castrol Cup“ etape, kuris vyksta Čekijoje, „Autodrom Most“ trasoje. Dienos tvarkaraštyje buvo numatyta kvalifikaciniai važiavimai ir pirmosios lenktynės. Čia Lietuvą atstovauja trys lenktynininkai: Robertas Kupčikas bei broliai Jonas ir Ignas Gelžiniai.
„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Čekijoje
„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Čekijoje / Organizatorių nuotr.

Kvalifikacijoje absoliučiai dominavo tautietis, „Artas Racing“ komandos lenktynininkas Robertas Kupčikas. Jis vienintelis du greičiausius įskaitinius ratus pravažiavo greičiau nei per 1 min. ir 50 sek. Dėka šio rezultato R. Kupčikas šeštadienio lenktynėse startavo iš pirmosios startinės pozicijos, iš tos pačios pozicijos lenktynes jis pradės ir sekmadienį. Artimiausią konkurentą Kristianą Korzeniowskį jis aplenkė keturiomis dešimtosiomis sekundės dalimis. 

Kitiems lietuviams - „Juta Racing“ komandos lenktynininkams broliams Jonui ir Ignui Gelžiniams kvalifikacija susiklostė ne taip sėkmingai. Jie pirmose lenktynėse startavo atitinkamai iš 11 ir 14 pozicijų. 

Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Čekijoje
Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Čekijoje

Pirmosios lenktynėse lietuviams sekėsi skirtingai. Užgesus raudonam šviesoforo signalui, reiškiančiam lenktynių startą, iš lyderio pozicijos prasukdamas ratus pajudėjęs Robertas Kupčikas pirmame posūkyje šalia, vidinėje posūkio dalyje, netikėtai sulaukė itin gerai startavusio Jeffrio Kriugerio atakos. Verta pažymėti, kad lenktynininkas iš Pietų Afrikos Respublikos J. Kriugeris yra artimas konkurentas R. Kupčikui bendroje įskaitoje. Tačiau abu lenktininkai elgėsi išmintingai ir per daug nerizikavo. Įvažiuodami į pirmąjį posūkį vairuotojai buvo šalia, tačiau vėliau sekęs posūkis į priešingą pusę buvo palankesnis Robertui – jis tapo vidinės posūkio dalies šeimininku. Taip apgynęs savo poziciją R. Kupčikas pradėjo tolti nuo persekiotojų ir pasipriešinimo nesulaukė iki pat lenktynių galo.

Tuo tarpu antras lenktynes pradėjęs Kristianas Korzeniowskis tapo vienintelės „Volkswagen Castrol Cup“ dalyvaujančios dailiosios lyties atstovės auka – iš dešimtos pozicijos startavusi Malgrozata Rdest įlėkė į posūkyje susispietusius varžovus bei, pasak pastarųjų, per daug nestabdydama, susmigo geltonam „Volkswagen Golf GTI“ į šoną. Lenktynių taip pat nebaigė Ignas Gelžinis – dėl kol kas nežinomų priežasčių pradėjo kaisti jo automobilio variklis. Vyresnis brolis Jonas Gelžinis finišavo devintas.

Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Čekijoje
Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Čekijoje

Po lenktynių Robertas Kupčikas dar labiau įsitvirtino bendros įskaitos lyderio pozicijoje (270 taškų). Į antrą poziciją pakilo už Roberto finišavęs Jefferis Kriugeris (234 taškai), į trečia išstumdamas švedą Markusą Fluchą (232 taškai), kuris lenktynėse finišavo penktas. 

Rytoj popiet laukia antrosios „Volkswagen Castrol Cup“ ketvirtojo etapo lenktynės. Jose iš pirmos pozicijos startuos R. Kupčikas, antras, jeigu po šiandieninės avarijos bus spėta pataisyti automobilį,  Kristianas Korzeniowskis, o trečias – Jefferis Kriugeris. Jonas ir Ignas Gelžiniai atitinkamai startuos iš 12 ir 14 pozicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius