-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordinis Roko Baciuškos laikas „BMW Formulės Mini“ treniruotėje Smalininkuose

Penktadienį Smalininkuose besitęsiančiose „BMW Formulės Mini“ Lietuvos kartingo taurės lenktynių treniruotėse tauragiškis Rokas Baciuška buvo greičiausias iš visų lenktynininkų. Jo paskutiniame važiavime pasiektas vieno rato įveikimo laikas (47.639 s. Vidutinis greitis 75,568 km/h) tapo rekordiniu „BMW Formulei Mini“.
Treniruotės akimirka
Treniruotės akimirka / „Promosporto“ nuotr.

„Promosportas“ išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad penkiuose važiavimuose lyderiai keitėsi lyg kapeidoskope, bet stipriausiųjų trejetukas išliko stabilus. Antrą rezultatą pasiekė Markas Bukinas, nugalėjęs dviejuose važiavimuose ir vienintelis šiandien net keturis kartus peržengęs 48 sekundžių ribą. Trečias dieną pabaigė Kasparas Vaškelis. Šis lenktynininkas jau antrą dieną demonstruoja puikią formą ir rytoj vyksiančiose varžybose tikrai bus vienas iš lyderių.

Susumavus visus dienos rezultatus paaiškėjo, kad ketvirtą laiką parodė visą dieną vis greičiau ir tiksliau važiavęs Gustas Grinbergas. Penktas trasos įveikimo laikas šiandien priklausė Justui Jonušiui, abi dienas išliekančiam tarp pačių greičiausiųjų. Kaip ir vakar šeštoje pozicijoje įsitvirtino visa sekunde savo laiką pagerinęs Deimantas Šimkūnas. Aurimui Blažulioniui šiandien galima būtų įteikti medalį už stabilumą. Visuose važiavimuose jo geriausi rato įveikimo laikai vienas nuo kito skyrėsi tik 4 dešimtosiomis sekundės dalimis. Aštuntą rezultatą pasiekė Rapolas Šerkšnas, šiandien pirmame važiavime patekęs į avariją, po kurios jo kartui prireikė nemažo remonto. Tačiau lenktynininkas nenuleido rankų ir jo dienos pabaigoje pasiektas greitis leidžia tikėtis aukštų vietų rytdienos varžybose. 

Devintas šiandien buvo Kasparas Mičiūnas, dar puse sekundės priartėjęs prie greičiausiojo rezultato. Nojus Nenortas pagreitėjo dar labiau ir pagaliau perženkė 50 sekundžių ribą.

Pasak jaunųjų lenktynininkų trenerio Tado Vaitkevičiaus, sportininkų lygis labai pakilęs. Vien jau tai, kad pirmą ir aštuntą rezultatus skiria mažiau nei 1 sekundė, leidžia tikėtis pačios įtempčiausios kovos rytoj vyksiančiose BMW Formulės Mini penktojo etapo lenktynėse.  

1.Rokas Baciuška              47.639
2.Markas Bukinas               47.927
3.Kasparas Vaškelis          48.034
4.Gustas Grinbergas          48.245
5.Justas Jonušis                 48.257
6.Deimantas Šimkūnas     48.338
7.Aurimas Blažulionis         48.373
8.Rapolas Šerkšnas           48.607
9.Kasparas Mičiūnas          48.723
10.Nojus Nenortas              49.447

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius