Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio šoninio slydimo varžybose „Dvarkiemyje“ žadama atkakli kova

Šį šeštadienį, gegužės 23 dieną, Trakų rajone esančioje ir visų pamėgtoje „Trakų Dvarkiemio“ stovėjimo aikštelėje vyks „BATTERY Driftingo pirmenybių“ 2-asis etapas. Tai „Semi-PRO“ driftingo lyga, kurioje dėl pereinamosios taurės, kuri dvejus metus iš eilės priklausė Andriui Čibirkai, kovoja geriausi Lietuvos šonaslydžio pilotai.
Čempionato akimirka
Čempionato akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tačiau del Lietuvos sporto federacijos priimtų reglamento pakitimų geriausi Lietuvos „drifteriai“, kaip Andrius Čibirka, „Semi-PRO“ lygoje šiemet dalyvauti nebegali.

Po pirmojo etapo Klaipėdoje „Top 8“ lentelė išsidėsčiusi taip:

Vieta Vairuotojas Komanda

1.

Gediminas Levickas

STATETA – D1SPORT

2.

Donatas Macpreikšas

DRIFT DEVIL

3.

Džiugas Matusevičius

NP TEAM

4.

Aurimas Vaškelis

RIDE IT OUT

5.

Alexas Zorinas

D1SPORT

6.

Darius Kepežinskas

BATERRY D-1SPORT

7.

Artūras Ravluškevičius

SMAGRESTA DT

8.

Ignas Klimavičius

RIDE IT OUT

Pastaruosius kelis metus tik treniruočių ir „Street“ lygos varžybų vieta buvęs „Dvarkiemis“ šiemet atgimsta.  Nusprendus šioje trasoje surengti aukštesnės lygos varžybas, aikštelėje buvo perstumti betoniniai atitvarai. Trasa tapo saugesnė ir žymiai įdomesnė – padidėjo trasos plotas,  joje galima išvystyti didesnį greitį.  Dabar šoninį slydimą žiūrovams bus galima saugiai stebėti net iš trijų aikštelės pusių, o aplink aikštelę  vienu metu galės būriuotis net apie 2500 žiūrovų.

„Dvarkiemis“ yra lyg antrieji namai daugumai šonaslydžio pilotų. Dauguma jų čia pirmąjį kartą slydo šonu ir žingsnis po žingsnio kopė karjeros laiptais, kol tapo tikrais „drifteriais“.

„Kiiro Foto“ nuotr./„Top 8“ kova: Artūras Ravluškevičius prieš Džiugą Matusevičių
„Kiiro Foto“ nuotr./„Top 8“ kova: Artūras Ravluškevičius prieš Džiugą Matusevičių

Puikia kelio danga ir geru sukibimu  garsėjančioje „Dvarkiemio“ aikštelėje nebaisu „paspausti“, vairuotojai čia jaučiasi gana laisvai ir nevengia viršyti savo galimybių ribų. Varžybose užsiregistravo jau virš 20 dalyvių  iš Lietuvos, Latvijos, bei Rusijos, tačiau organizatoriai mano, kad skaičius gali augti iki 40-ties. 

Antrojo etapo metu turėtų išaiškėti lygos favoritai ir pirmaujančios komandos. Varžybose komandą turi sudaryti bent dvi mašinos, o pilotų ribojimo nėra, tačiau į komandinę įskaitą patekti gali ne daugiau nei trys vienai komandai atstovaujantys lenktynininkai. Tokia sistema sudaryta tam, kad didesnės komandos kaip „Drift Devil“ (7 lenktynininkai) ar „D1Sport“ (5 lenktynininkai) neturėtų pranašumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius