Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Stratego patirtis padėjo laimėti „Mototurizmo sprintą“

Šeštadienį Vilniaus apylinkėse vykusiame „Mototurizmo Sprinte“ keliautojas motociklu Aidas Bubinas ir ralio lenktynininkas Vaidotas Žala įrodė gebantys itin gerai planuoti maršrutą ir pasižymėjo istorijos žiniomis.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Daugiau kaip 250 motociklininkų savaitgalį keliavo pažintiniame renginyje „Mototurizmo sprintas“. Renginio organizatoriai kvietė motociklininkus atrasti mažiau žinomas Vilniaus ir jo apylinkių vietas, restauruotus paveldo objektus. Visas vietoves vienijo ta pati tema – kunigaikščio Vytauto Didžiojo asmenybė. 

Organizatoriai išdavė, kad ši tema nebuvo susijusi su jokiu jubiliejumi ar metinėmis, tai buvo tiesiog paskatinimas motociklų vairuotojų bendruomenei prisiminti istoriją, aplankyti kunigaikščiui skirtus paminklus. 

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Tačiau tai nebuvo vien turistinis pasivažinėjimas gražiomis apylinkėmis po kultūros paveldo objektus: dalyviai per keturias valandas turėjo aplankyti daugiau nei dvi dešimtis vietovių, išsimėčiusių nuo Medininkų iki Elektrėnų.

Laiko gerokai per mažai, kad visur spėti, tad motociklininkams reikėjo susiplanuoti savo maršrutą taip, kad spėtų aplankyti kuo daugiau objektų ir įvykdyti kuo daugiau taškais pelningų užduočių.

Štai čia sužibėjo patyręs keliautojas motociklu Aidas Bubinas, važiavęs kompanijoje su ralio lenktynininku Vaidotu Žala. Šis, antrą kartą tokiose varžybose dalyvaujantis duetas varžybų metu aplankė 10 objektų,  surinko daugiausia, 700 taškų ir užėmė pirmą vietą. 

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Pergalės receptas – teisingo maršruto pasirinkimas, kai nuvažiuodamas mažiausiai kilometrų gali aplankyti daugiausiai objektų. Prie to prisidėjo ir rekordinių važiavimų per Eurazijos žemyną patirtis. 

„Pirmiausiai važiavome į Bažnytinio paveldo muziejų. Po to ėmėme objektus Vilniuje: Birutės gatvėje Vytautas-kūdikis ant mamos rankų, paminklas Vytautui Viršuliškėse, toliau skubėjome prie paminklo į Kernavę ir toliau. Vienas iš momentų, padėjęs laimėti – Čiobiškio keltas prie Musės ir Neries santakos. Daug laiko sutaupėme paskambinę į keltą ir susitarę, kad jis mūsų lauktų reikiamoje pusėje, – pasakojo A. Bubinas.  –  Taip pat mums padėjo , kad važiavome be ilgų sustojimų, o Keturiasdešimties Totorių kaimą pasiekėme tiesiai miško keliukais“.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Tuo tarpu dažniau automobiliu ralio trasose važiuojančiam lenktynininkui Vaidotui Žalai šis „Mototurizmo sprintas“ buvo puiki treniruotė prieš artėjančius vasaros sezono ralio startus. 

Galvojau, atvažiuosiu čia galvos pravėdinti, bet visą pusdienį be jokių poilsio pertraukėlių dirbome, varžėmės.

„Galvojau, atvažiuosiu čia galvos pravėdinti, bet visą pusdienį be jokių poilsio pertraukėlių dirbome, varžėmės. Ir čia reikėjo ne tik vairuoti, bet ir galvoti. Na, o žvyrkeliai važiuojant motociklu buvo puiki proga reakcijai patikrinti,“ - pasakojo V. Žala.

Antrąją vietą laimėjo komanda  „Hondaciklai“ iš penkių narių: Darius Lesnikauskas, Donatas Bertašius, Domas Paberžis, Gytis Bukauskas ir Ričardas Bernotavičius.

3-ąją vietą pasidalino komanda iš 7 narių: Ramūnas Gavutis, Lina Keršytė, Linas ir Simona Stanevičiai, Mindaugas Bilius, Giedrius ir Inga Petrikoniai. Laimėtojus skyrė vos 25 taškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius