-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kova dėl „Stunt Riding Eurocup“ čempiono vardo keliasi ant „Siemens“ arenos grindinio

Praėjusį savaitgalį Kaune praūžė ne tik Kaziuko mugė, tačiau ir kažkas naujo – „Stunt Riding Eurocup“ arba kitaip, Europos motoakrobatikos čempionatas „Žalgirio“ arenoje. Jo metu dalyviai pademonstravo, jog Lietuva turi ką parodyti Senajam žemynui ir motociklų varžybose – antrąją vietą užėmęs Aras Gibieža buvo laikytas varžybų favoritu, tačiau vos keturiais taškais nusileido svečiui iš užsienio.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Itin lengvos pergalės tikėtis ir nevertėjo – į laikinąją sostinę iš viso žemyno suplūdo stipriausi motociklo valdymo meistrai, kai kurie dėl to nesibodėjo sukarti ir trijų tūkstančių kilometrų, o po tokio kelio be rimtos kovos keliauti namo – neįmanoma. 

Užsienio svečius pasitiko net aštuoni lietuviai – arenos lankytojų „Rinktine“ praminti vaikinai ilgai ir atsakingai ruošėsi, tačiau po kvalifikacinių važiavimų, per kuriuos dalyviai turėjo dvi minutes surinkti maksimalų taškų skaičių ir patekti į dešimtuką geriausių, čia beliko vienas – visų lietuvių favoritas Arūnas Gibieža arba „Aras FreeStyle“. Itin didelę tokių varžybų patirtį turintis vilnietis kvalifikavosi pirmas, visa galva lenkdamas savo priešininkus, kas žadino viltis pergalei pirmame iš dviejų etapų. 

Atėjus laikui parodyti savo geriausius triukus, dalyviai buvo surikiuoti nuo dešimtos iki pirmos vietos ir demonstravo savo įspūdingiausius judesius ant motociklo. Aras į šį važiavimą iškeliavo paskutinis, žinodamas, jog turi įveikti tą vakarą itin agresyviai važiavusį svečią iš Suomijos Joona Vatenenas. 

VIDEO: „Stunt Riding Eurocup“ varžybos Kaune

Savo važiavimo metu skandinavas stengėsi negailėdamas nei jėgų, nei technikos, nei trasos teisėjų, ant kurių kone užvažiavo apsisukinėdamas techninėje zonoje – teisėjai nespėjo atsitokėti, o patrakęs suomis jau stovėjo ant galvos, besiridendamas savo motociklu per Žalgirio arenos betoną – toks agresyvumas lėmė itin aukštą įvertinimą, tad vakaro favoritu laikytas Aras turėjo pasistengti iš peties. 

Programa buvo kvapą gniaužianti ir kiekvienas „Žalgirio“ arenos lankytojas tą vakarą jau turėjo savo karalių, tačiau keletas mažų klaidelių lėmė, jog ant aukščiausio nugalėtojų tribūnos laiptelio, pats tuo netikėdamas, užlipo Joonas. 

Balandžio penktąją „Siemens“ arenos betonas sutiks pranašumą turintį Vateneną, kuris padarys viską, kad šį pranašumą išlaikytų ir vos vienu tašku čempionate nuo jo atsiliekantį Arą, kurį šįkart gins namų sienos ir žinojimas – arba viskas, arba nieko!     

Nuo šių dviejų jaunuolių toli nesitrauks ir trečiąją vietą užėmęs, visada gera nuotaika spinduliuojantis Kevinas Parussini, bei pirmame etape kiek problemų su kvalifikacija turėjęs, bet vis dar favoritu laikomas Jonas Pena Zalla. 

Visi šie motociklininkai bei dar dvi dešimtys pretendentų dar kartą susikaus dėl teisėjų ir žiūrovų simpatijų, tik šįkart vietos klaidoms nėra – finalinis etapas lems ne tik poziciją, bet ir Piniginė.lt įsteigto prizinio fondo porciją. Žiūrovai gali tikėtis dar agresyvesnių važiavimų, kaistančio arenos betono bei viską dėl pasirodymo atiduodančių Europos moto-grietinėlės atstovų pastangų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius