Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Subaru“ klubas „Versmės“ trasoje pradėjo devintąją „Subaru Gravel“ varžybų seriją

Sekmadienį į Ukmergės rajone esančią „Versmės“ trasą vėl rinkosi „Subaru Klubo“ nariai. Čia juos subūrė varžybų „Subaru Gravel 2016“  pirmasis etapas „Subaru Versmė“. Tai – jau devintus metus iš eilės vykstantis renginys autokroso trasoje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Justo Lengvino / rally-video.eu nuotr.
Temos: 2 Trasa Subaru

2016-ųjų metų sezone numatyti trys „Subaru Gravel 2016“ etapai. Pirmasis etapas prie starto linijos dalyvius sukvietė saulėtą birželio sekmadienį. Į renginį susirinko 17 dalyvių, kurie buvo kaip reikiant nusiteikę rimtai kovai.

Devynerių metų tradicijas turinčiose varžybose dalyviai buvo suskirstyti į keturias klases. Visiems buvo suteikti trys bandymai, o dviejų geriausių pasirodymų rezultatas buvo įskaitinis.

„Subaru A2500“ įskaitoje startavo 4 „Subaru“ vairuotojai. Geriausią rezultatą čia parodė Donatas Rudelis iš Panevėžio. Jo laikas trasoje – 5 min. 55,48 sek. Vos 0,25 sek. lėtesnis buvo Darius Lapkauskas iš Panevėžio, o nuo jo dar šiek tiek nutolęs finišavo trečios vietos prizininkas Tomas Apelianskas iš Vilniaus.

Justo Lengvino / rally-video.eu nuotr./Varžybų akimirka
Justo Lengvino / rally-video.eu nuotr./Varžybų akimirka

„Subaru A2500+“ klasėje dalyviai vairavo turbinomis aprūpintus automobilius. Iš keturių dalyvavusių geriausią laiką čia parodė Gintaras Kuginys iš Vilniaus. Jis trasoje sugaišo 5 min. 42,07 sek. Andrius Tubius pademonstravo antrą rezultatą. Dar trimis sekundėmis lėtesnis buvo Airidas Šumanas iš Vilniaus.

Patys greičiausi dalyviai susibūrė „Sport“ klasėje. Čia automobiliai kiekvieno važiavimo metu ant tramplino kilo į orą, važiavo dviem ratais, kėlė dulkių debesis ir kitaip žavėjo publiką.

Justo Lengvino / rally-video.eu nuotr./Varžybų akimirka
Justo Lengvino / rally-video.eu nuotr./Varžybų akimirka

Tarp keturių dalyvių čia greičiausias buvo Paulius Novakas su „Subaru Impreza“ iš Vilniaus. Jo rezultatas – 5 min. 38,37 sek. Nuo jo 14 sekundžių ir 10 šimtųjų atsiliko Tomas Smirnovas. Tuo metu Daumantas Pocius su „Subaru Impreza“ ir Mantas Kutka, vairavęs „Peugeot 306 GTI 6“, užfiksavo identišką rezultatą. Jie nuo antros vietos atsiliko 3,31 sek.

Varžybų vadovės ir organizatorės Jolantos Iselionienės spendimu buvo nutarta abiem sportininkams skirti trečiąją vietą. Mantui varžybų taurė bus išsiųsta į Uteną.

Justo Lengvino / rally-video.eu nuotr./Varžybų akimirka
Justo Lengvino / rally-video.eu nuotr./Varžybų akimirka

Svečių klasėje startavo 5 dalyviai, o greičiausias čia buvo Donatas Januškevičius su „Mitsubishi Colt“ iš Panevėžio. Antrąją vietą užėmė tokį pat automobilį vairavęs Vytautas Junevičius iš Panevėžio. Jis atsiliko 9,12 sek. Trečias liko Robertas Dasevičius su „Mazda 323“ iš Širvintų. Dalyviui iki antros vietos pritrūko vos 1,75 sek.

„Laisvoje“ klasėje pasivaržyti papildomai panoro penki dalyviai. Čia pirmas buvo Paulius Novakas, antras Gintaras Kuginys, o trečias Andrius Tubius. Pirmas dvi vietas skyrė daugiau nei 8 sekundės, o antrąją ir trečiąją vietas -daugiau nei 6 sekundės.

Geriausias varžybų laikas priklausė Pauliui Novakui – 2 min. 48,59 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius