-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiajame „D1Sport driftingo čempionato“ etape triumfavo „BMWFan“ narys Andrius Miciūnas

Karštą ilgąjį vasaros savaitgalį žmonės turėjo ką veikti: puikus oras kvietė mėgautis saule prie jūros ar ežero, vyko ne vienas muzikos festivalis, didžiausias Lietuvoje ralis „300 lakes rally“ bei daug vietinių varžybų. „Drifteriai“ anksčiau minėtų pramogų nesirinko: trečiasis „D1Sport driftingo čempionato“ etapas daugumai jų buvo svarbus kovojant dėl aukštesnės vietos bendroje įskaitoje.
Andrius Miciūnas, BMW 3
Andrius Miciūnas, BMW 3 / Tomo Petrovskio/Tomasfoto.lt nuotr.
Tomo Petrovskio/Tomasfoto.lt nuotr./Arnoldas Bernackas, BMW 3
Tomo Petrovskio/Tomasfoto.lt nuotr./Arnoldas Bernackas, BMW 3

Kaip parodė renginio rezultatai – netgi labai svarbus. Iki šio etapo pirmas dvi vietas užėmę Evaldas Kovalenka ir Darius Balys iškrito jau „Top16“ porinių važiavimų etape, o ketvirtas žengęs Timas Simniška varžybose net nedalyvavo. Anot „Drifter.lt“ komandos narių, dėl sugedusios pavarų dėžės. Galutiniams rezultatams tai turėjo daug įtakos.

Treniruotės

Trečiojo DDČ etapo pradžia – daug žadanti. Jau treniruotėse išaiškėjo varžybų trasos mįslės, kurių įminti nesisekė nei vienam „drifteriui“ – trasa buvo nelygi, su pakilimais ir nusileidimais, tad teisingai ją visą iščiuožti pasirodė sunki užduotis visiems dalyvavusiems lietuviams. Anot teisėjų, per treniruotes vienintelis A.Miciūnas sugebėjo teisingai įvykdyti trajektoriją – visiems kitiems dalyviams buvo kur pasitempti.

Treniruočių metu buvo ir keli rimtesni incidentai: Ramūnui Brūzgai apsisukus, Andrius Šlajus įčiuožė į jo priekį, apgadindamas savo duris bei Ramūno „Nissan Silvia“ priekį, o susidūrus Kastyčiui Aleknai bei Laimonui Laukiui, pastarasis gavo progą ieškoti naujo galinio žibinto. Turint galvoje, kad jo „Nissan Silvia S15“ yra turbūt vienintelė įregistruota Lietuvoje, paieškos nebus paprastos.

Tomo Petrovskio/Tomasfoto.lt nuotr./Ramūnas Brūzga, Nissan Silvia S13
Tomo Petrovskio/Tomasfoto.lt nuotr./Ramūnas Brūzga, „Nissan Silvia S13“

R.Brūzgos „Nissan Silvia“ po šio incidento ir labai originalaus sutvarkymo (daug „zateškių“ ir dar daugiau „DC Shoes“ lipdukų) gavo naują pravardę – Terminatorius. Arba Frankenšteinas.

Kvalifikacija

Čia – daug netikėtumų. Keturias iš pirmų šešių vietų užėmė „D1Sport“ komandos pilotai (pirmas dvi – praėjusią savaitę į šią komandą perėję A.Šlajus ir Darius Kepežinskas). D.Balys, prieš savaitę pardavęs savo salotinį penktosios serijos BMW, dalyvavo su minimaliai varžyboms paruoštu „Nissan 200SX“. Jį jis nusipirko praėjusį ketvirtadienį – iki trečiojo DDČ etapo likus dviems dienoms, o pirmąkart jį išbandė tik per šių varžybų treniruotes.

„Tsuiso“ važiavimai

Poriniuose „Top16“ važiavimuose didele staigmena galima pavadinti praėjusių metų „Drifto Karaliaus“ E.Kovalenkos pasitraukimą – techninėms problemoms pradėjus kamuoti jo „Nissan Silvia“, jis net nedalyvavo kovoje prieš šiemet „driftingo“ varžybose pradėjusį dalyvauti Povilą Lencevičių.

Tomo Petrovskio/Tomasfoto.lt nuotr./Evaldas Kovalenka, Nissan Silvia S13
Tomo Petrovskio/Tomasfoto.lt nuotr./Evaldas Kovalenka, „Nissan Silvia S13“

Tiesa, dar viena staigmena iš dalies būtų galima pavadinti D.Balio pasitraukimą: jis, kvalifikacijoje likęs aštuntas, po pakartotinio važiavimo neįrodė pranašumo prieš Arnoldą Bernacką. Tačiau tai galima pateisinti – kaip minėta anksčiau, „Drifter.lt“ narys tik tą dieną pirmąkart išbandė naująjį automobilį.

„Top8“ „tsuiso“ kovose išaiškėjo pusfinalių dalyviai: pradėjus kauptis debesims, kartas nuo karto griaudžiant perkūnijai ir žiūrovams nerimastingai laukiant užklupsiančio lietaus, į „Top4“ papuolė po du „BMWFan“ ir D1Sport“ narius: Andrius Čibirka, A.Miciūnas, Kastytis Alekna ir A.Šlajus.

Prasidėjęs silpnas lietus dalyviams vėl tėškė naują kliūčių ruožą: ne tik sudėtinga trasa, bet dar ir pasikeitusios oro sąlygos vertė juos važiuoti itin atsargiai. Čia daugiausia patirties parodė turintis senasis „driftingo“ vilkas, dalyvaujantis oficialiose varžybose nuo pat jų pradžios 2006-aisiais – A.Miciūnas. Antras liko K.Alekna, trečias – A.Čibirka.

Trečiojo DDČ etapo „Top16“:

Vieta Dalyvis Automobilis Komanda
1 Andrius Miciūnas BMW 3 BMWFan
2 Kastytis Alekna Nissan 200SX D1Sport
3 Andrius Čibirka BMW 3 BMWFan
4 Andrius Šlajus BMW 3 D1Sport
5 Darius Kepežinskas BMW 3 D1Sport
6 Arnoldas Bernackas BMW 3 BMWFan
7 Edgaras Stakaitis BMW 3 BMWFan
8 Povilas Lencevičius BMW 3  
9 Evaldas Kovalenka Nissan Silvia D1Sport
10 Ramūnas Brūzga Nissan Silvia JDMart
11 Darius Balys Nissan 200SX Drifter.lt
12 Mantas Kulvinskas BMW 3  
13 Arūnas Atkočiūnas BMW 5  
14 Simonas Sinkevičius BMW 3  
15 Marius Dijokas BMW 7 Urvinis Racing
16 Laimonas Laukys Nissan Silvia  

 

Tomo Petrovskio/Tomasfoto.lt nuotr./DDČ trečiojo etapo apdovanojimai
Tomo Petrovskio/Tomasfoto.lt nuotr./DDČ trečiojo etapo apdovanojimai

Po šio etapo likus dar dviems (rugsėjo viduryje Kaune bei spalio pradžioje – Vilniuje), bendroje „D1Sport Driftingo Čempionato“ taškų lentelėje verda sumaištis: pirmą nuo ketvirtos vietos skiria vos šeši taškai!

Etapų praleidinėti jau nebegalima: nors A.Miciūnas, nedalyvavęs pirmajame, po to laimėjo du pakilo į pirmąją vietą, sezonui einant į pabaigą, kiekvienas taškas tampa vis svarbesnis. Atrodo, kad sezono nugalėtojui išaiškinti reikės ne tik jo įgūdžių trasoje, bet ir matematinių skaičiavimų.

Bendros DDČ dalyvių įskaitos „Top10“ po trijų etapų:

 

Vieta Dalyvis Automobilis Komanda 1 etapas 2 etapas 3 etapas Viso
1 Andrius Miciūnas BMW 3 BMWFan - 100 100 200
2 Andrius Čibirka BMW 3 BMWFan 43 79 77 199
3 Andrius Šlajus BMW 3 D1Sport 71 59 68 198
4 Darius Balys Nissan 200SX Drifter.lt 79 88 27 194
5 Evaldas Kovalenka Nissan Silvia D1Sport 100 48 31 179
6 Kastytis Alekna Nissan 200SX D1Sport 48 26 87 161
7 Ramūnas Brūzga Nissan Silvia JDMart 53 71 37 161
8 Timas Simniška Lexus SC Drifter.lt 65 65 - 130
9 Darius Kepežinskas BMW 3 D1Sport 14 53 61 128
10 Ervins Žuks BMW 3   88 30 - 118

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius