-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala: „Iš picų Dakarui neuždirbsi“

Lenktynininkas Vaidotas Žala, besiruošiantis artėjančiam Dakaro maratonui, neapsiriboja vien sportinėmis veiklomis. Naujausia lenktynininko idėja – picerija ant ratų, pavadinta legendinio F-1 lenktynininko iš Italijos Alberto Ascari garbei.
Vaidotas Žala
Vaidotas Žala / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Vaidotas Žala

Naujoji picerija įrengta važiuojančiame mikroautobuse ir ateityje pasirodys ne tik Vilniuje, bet ir automobilių sporto varžybose, o už prekystalio žada atsistoti ir pats V. Žala.

Idėja – dėl poreikio

V. Žala teigė, kad tokią idėją pasufleravo poreikis – rasti skanaus maisto Vilniuje nėra paprasta.

Yra daug energingų žmonių, kurie nori save realizuoti – tereikia jiems duoti meškerę, ir verslas pajudės

Daugelis lietuviškų picerijų naudoja pigiausius produktus, o kur maisto kokybė aukšta, reikia atitinkamai sumokėti už restorano vietą, ąžuolinio stalo ir rankų darbo kėdžių nusidėvėjimą bei kitus atributus, kurie nėra būtini norint tik skaniai pavalgyti.

„Jau keletą metų galvoje virė mintis – jeigu nerandi skanios picos, reikia susiorganizuoti pačiam. Susipažinau su talentingu jaunuoliu, kuris jau eilę metų iš širdies gamina picas, ir pasiūliau įgydendinti idėją kartu. Yra daug energingų žmonių, kurie nori save realizuoti – tereikia jiems duoti meškerę, ir verslas pajudės“, – apie naujos veiklos užuomazgas pasakojo sportininkas.

Lenktynininkas tikisi, kad jei vilniečiams patiks aukštesnės kokybės produktas, ateityje pavyks išplėsti prekybos vietų tinklą.

„Mano pagrindinis noras – daryti maistą kokybiškai, kad ir pačiam valgyti būtų malonu. Aišku, kai pradėjom skaičiuoti, tapo aiškus vienas dalykas – iš picų Dakarui neuždirbsi“, – šypsodamasis pasakojo V. Žala.

Vaidotas Žala
Vaidotas Žala

Mikroautobusą įrengė Lietuvoje

Lenktynininko A.Ascari vardu pavadinta picerija startavo specialiai tam įrengtame mikroautobuse. V. Žala atskleidė, jog maisto gamybą „ant ratų“ pasirinko dėl dviejų priežasčių: tai ekonomiškiausia bei nesunkiai iš vienos į kitą vietą perkeliama investicija. Todėl šį mikroautobusą bus galima išvysti ne tik Vilniuje, bet ir automobilių sporto renginiuose.

V.Žala pasakoja, kad iš pradžių mėgino įsigyti jau įrengtą mikroautobusą, tačiau nei Lietuvoje, nei užsienyje panašių modelių rasti nepavyko.

„Gal metus laiko ieškojau jau įrengto mikroautobuso, tačiau galiausiai trūko kantrybė. Rinkoje, ypač Vakaruose, dominuoja maisto prekybos mikroautobusai, kuriuose prekiaujama pusgaminiais. Nieks nenori veltis į pilną maisto ruošos procesą. Tad įsigijome senutėlį, tačiau itin talpų „Mercedes-Benz“ ir jį įsirengėme pagal savo poreikius“, – teigė lenktynininkas.

Toks sprendimas pareikalavo kur kas daugiau laiko nei jau paruošto mikroautobuso pirkimas, tačiau V. Žala džiaugėsi dideliu privalumu – įrengimo kokybe ir funkcionalumu. Perkant jau įrengtą darbo vietą, tektų prisitaikyti prie ten esančių sprendimų, tuo tarpu įsirengiant patiems, galima viską padaryti pagal savo norus.

V. Žalos piceriją ant ratų „Pizza di Ascari“ šiuo metu galima rasti Vilniuje, Švitrigailos g. 16. Vėliau mikroautobusas pasirodys ir automobilių sporto renginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius